Planta medicinală care crește libidoul la ambele sexe. Produce euforie și induce vise erotice

0
Publicat:

Damiana, o plantă căreia mulți nu i-au dat niciodată importanță, are efecte stimulative asupra libidoului. Ajută la relaxare, poate crea o senzație de euforie și chiar induce vise erotice.

Cuplu. FOTO Shutterstock
Cuplu. FOTO Shutterstock

Aparent o simplă buruiană, Damina, o plantă ale cărei calități terapeutice ating sfera pancreasului, tubului digestiv și glandelor endocrine, are calități afrodisiace pe care unele civilizații le-au descoperit cu mult înaintea altora. Planta a fost folosită în acest sens de către civilizația Maya, iar în Mexic se consuma frecvent sub formă de ceai, înainte ca partenerii să facă dragoste.

Damiana are un efect de creștere a tonusului mental și emoțional și poate genera o stare de bună dispoziție. 

Ca afrodisiac, Damiana stimulează circulația la nivelul organelor genitale și crește sensibilitatea în zona. Este utilizată pentru tratarea libidoului scăzut atât la bărbați cât și la femei. Fiziologic, Damiana crește cantitatea de spermă la bărbați, dar pare să aibă mai mult de un efect psihologic la femei”, explică Elena Badea, administratorul site-ului Infuzie de sănătate.

Damiana calmează nervii, permițând o stare de spirit mult mai relaxată pentru dragoste.

Doza recomandată este, potrivit specialistului, de 5-8 grame pe zi. Remediul se administrează sub formă de pulbere, capsule și tinctură sau ceai, aceasta fiind și formă cea mai utilizată, mai ales datorită gustului plăcut.

 „Dacă este luată înainte de culcare poate induce vise erotice”, mai spune specialistul în plante medicinale.  

Ce trebuie să știți

Pentru creșterea libidoului, unele extracte sunt recomandate, conform prospectelor, cu aproximativ 60 de minute de momentul ales.

Trebuie precizat însă că efectele asupra libidoului nu apar mereu la fel de repede. Uneori, ele se pot simți abia după câteva zile de consum, în funcție de forma în care se administrează.

Pentru a-i crește potența, Damiana se poate combina cu alte plante, dar numai la recomandarea unui specialist.

Cereți sfatul medicului! 

Chiar dacă Damiana este considerată o planta sigură, recomandarea este să cereți sfatul unui medic înainte de a o folosi. În plus, este posibil să fie nevoie de mai mult decât o plantă afrodisiacă.

Lipsa libidoului este legată de vârstă, oboseală, starea de spirit, stresul cotidian etc. Poate fi influențată de naștere, alăptare, administrarea de medicamente. 

 În cazul în care vorbim de o vârstă activă sexual, dar lipsa libidoului devine totuși mai mult decât o problemă trecătoare, (durează o perioadă îndelungată) este necesar, de asemenea, consultul unui medic specialist, care poate recomanda efectuarea unor analize medicale. Rezultate acestora pot sau nu impune prescrierea unui tratament. 

În unele cazuri, pot fi luate în considerare ședințe de psihoterapie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite