Părerea bărbaţilor. Greşelile pe care le fac femeile în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le înţeleg bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Mult mai rar se pomeneşte despre ce nu apreciază bărbaţii la partenerelor lor atunci când se ajunge în dormitor, ceea ce nu înseamnă că femeile nu sunt supuse greşelii.

Tăcerea nu este întotdeauna de aur

Un scâncet, un oftat din când în când, o încurajare verbală sau un mic ţipăt de plăcere îi indică unui bărbat că partenera este mulţumită de prestaţie sau, din contră, îl avertizează că ar trebui să schimbe tactica, explică sexologii pentru site-ul askmen.com.

Dacă femeia nu arată sau nu spune ce îi produce plăcere, bărbaţii nu sunt prea buni la dezlegat ghicitori pe acest subiect. În viziunea masculină, procesul sexual este destul de simplu şi presupune, în mare, urmarea celei mai eficiente căi spre obţinerea orgasmului. De aceea, femeile ar trebui să lase timiditatea de-o parte şi să-şi verbalizeze dorinţele.

Refuzul de a încerca lucruri noi

Bărbaţii urăsc să fie priviţi ca nişte obsedaţi sexual ori de câte ori le sugerează partenerelor să încerce ceva nou în dormitor, fie că este vorba despre o poziţie sexuală, jucării erotice sau vizionarea unor materiale pornografice. Până la urmă, cui îi place să primească acelaşi meniu zi de zi, lună de lună, ani la rândul?

Este inevitabil ca într-o relaţie de lungă durată să apară rutina, de unde şi nevoia de variaţie, perfect justificată. Pentru a înţelege mai bine nevoia bărbaţilor de a încerca lucruri noi în dormitor, sexologii le îndeamnă pe femei să-şi imagineze că ar fi nevoite să se îmbrace mereu la fel, în condiţiile în care au la îndemână posibilităţi nenumărate din care pot alege.

Lipsa de iniţiativă

S-au dus timpurile în care era indicat ca femeia să se comporte ca o mironosiţă speriată de sex. Bărbaţii din ziua de azi visează ca iubitele şi soţiile să iniţieze mai des partidele de sex. Această invitaţie directă venită din partea unei femei este o fantezie la care mulţi bărbaţi visează. Femeile dorite de bărbaţii lor sunt mai încrezătoare, iar acest lucru este valabil şi în cazul bărbaţilor.

Complexele fizice

Nu este nimic sexy sau atrăgător la o femeie care este nesigură de felul în care arată în prezenţa partenerului. Bărbaţii adoră să privească, sunt extrem de stimulaţi vizual, aşa că refuzul unor femei de a-şi scoate hainele în faţa lor, dorinţa de a face sex cu lumina stinsă sau faptul că se ascund sub cearceafuri le cam taie domnilor pofta de sex. Inhibiţiile se numără printre cei mai mari duşmani ai vieţii sexuale, avertizează terapeuţii de cuplu.

Simularea orgasmului

Este adevărat că bărbaţilor nu le place să audă că nu au reuşit să-şi satisfacă partenerele. Dar este la fel de adevărat că în loc să fie minţiţi, iubitul sau soţul ar prefera să fie îndrumaţi în aşa fel încât să fiţi amândoi mulţumiţi de rezultatele finale. Prin urmare, nu este în regulă ca femeile să le strige partenerilor în faţă că habar nu au să le facă fericite în pat, ci să ofere lecţii despre cum ar trebui să procedeze.

Pisiceala de după

Chiar dacă bărbaţii ajung să înţeleagă nevoia femeilor de a avea parte de un preludiu complex şi de durată, ba chiar şi faptul că după terminarea unei partide de sex ar fi bine să le ofere iubitelor câteva dovezi de afecţiune în loc să adoarmă imediat, există o limită peste care nu sunt dispuşi să treacă. Aşa că nu aşteptaţi să fie încântaţi atunci când finalizarea unei partide de sex este urmată de o sesiune interminabilă de manifestări amoroase. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite