„Parenting prin ochii copilului“: cum să fii un părinte bun în zilele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copil

Jody Pawel, unul dintre cei mai bine cotaţi autori de metodologii de parenting din Statele Unite şi autoarea bestseller-ului Parent’s Toolshop, împreună cu Urania Cremene, singurul licenţiat în Parent’s Toolshop din Europa de  Est, vine în ajutorul părinţilor din România prin intermediul Conferinţei „Parenting prin ochii copilului” din data de 22 februarie de la Crystal Palace Ballroom.

A creşte un copil reprezintă o responsabilitate enormă, iar faptul că trăim într-o era în care totul se face „pe fugă” ne poate afecta, dacă nu acordăm destulă atenţie, calităţile de părinte şi, totodată, calitatea educaţiei copilului nostru şi trăsăturile personalităţii sale.

Cum ne educăm corect şi eficient copilul?

Cu toţii ne dorim să avem o relaţie de colaborare cu copilul nostru. Pentru o relaţie bună, dar şi pentru „clădirea” unui caracter frumos a fost creat Parent’s Toolshop, o metodologie de parenting gândită pentru copilul de astăzi, dar în contextul lumii în care acesta va trăi, care are menirea de a-i ajuta pe părinţi să conştientizeze care sunt convingerile lor şi în ce fel acestea împiedică dezvoltarea independentă, armonioasă a viitorului adult.

Metodologia propune 100 de tehnici care, prin aplicare constantă, construiesc stima de sine a copilului, ingredientul „minune” pentru reuşită în viaţă, independenţa şi responsabilitatea copilului, dezvoltă motivaţia internă- felul în care comunicăm cu copilul nostru, inteligenţa emoţională, ne ajută să vedem ce se află în spatele comportamentelor indezirabile şi cum ne putem schimba comportamentul în aşa fel încât şi copilul să şi-l modifice pe-al său.

Jody Johnston Pawel este unul dintre liderii mondiali în educarea părinţilor din ultimii 30 de ani, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume. Aceasta a sosit în România ca invitat special la prima conferinţă de parenting din acest an din Bucureşti şi va susţine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alături de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România, o conferinţă cu o abordare echilibrată a conceptului de parenting, adresată părinţilor şi tuturor celor interesaţi.
 

Conferinţa din 22 februarie propune două teme părinţilor care îşi doresc consolidarea relaţiei cu propriul copil: „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil”   despre cum să creşti un copil independent şi responsabil, şi „Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie?” - despre cum să creşti o fată care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană.

„Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecinţele alegerilor pe care le facem. Nu putem aştepta până când copiii ating maturitatea pentru a începe procesul transferării responsabilităţii către ei. Copiii se maturizează când învăţa să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile şi faptele lor. Procesul transferării implica o serie de deprinderi pe care părinţii să le poată transmite mai departe, iar independenta sănătoasă se construieşte lărgindu-le orizontul şi observându-le continuu abilităţile”, a declarat Jody Pawel.


FOTO jodypawel.com

image
 „Dacă există un ingredient pe care îl au toţi oamenii satisfăcuţi cu viaţa lor, acesta este stima de sine, încrederea în propria persoană. Dacă nu ai încredere în propria persoană, nu ai cum să depăşeşti mediocritatea în niciun domeniu. Metodologia Parent’s Toolshop, nu vine să ofere reţete perfecte sau modalităţi rapide pentru părintele aflat în impas – pentru că aşa ceva nu există. Vine mai degrabă să îţi spună că, atâta timp cât îţi iubeşti copilul necondiţionat şi accepţi că este o altă persoană care are alte nevoi, alte dorinţe şi face alte alegeri decât ai vrea tu să facă, relaţia ta cu el se va îmbunătăţi considerabil” a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România.

La începutul celui de-al doilea modul dedicat fetelor- femei în devenire, Florina Onetiu, fondatoarea Academiei Femeilor, este invitată să le împărtăşească părinţilor ce a ajutat–o pe ea să devină o femeie împlinită şi cu încredere de sine.

Echipa de voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri, una din cele mai vechi fundaţii naţionale, se alătura conferinţei „Parenting prin ochii copilului” pentru a veni în sprijinul părinţilor participanţi. Aceasta este o modalitate de a-i apropia pe părinţi de copii şi de a cunoaşte mai bine generaţia actuală de adolescenţi.

Pentru informaţii detaliate legate de conferinţă, subiectele celor două sesiuni de discuţii, înscriere şi preţuri accesaţi: www.conferinteleuraniacremene.ro, www.facebook/parent’s toolshop romania-urania cremene.ro

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite