Orgasmul feminin de 60 de secunde nu este un mit: etapele unei partide de sex memorabile, dezvăluite de un sexolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnica amânării orgasmului presupune să aduci partenera de mai multe ori pe punctul de a avea orgasm, tensiunea sexuală acumulată astfel fiind cea care va face, într-un final, ca momentul climaxului să fie unul lung şi intens. FOTO 123RF
Tehnica amânării orgasmului presupune să aduci partenera de mai multe ori pe punctul de a avea orgasm, tensiunea sexuală acumulată astfel fiind cea care va face, într-un final, ca momentul climaxului să fie unul lung şi intens. FOTO 123RF

Psihologul şi terapeutul sexual Emily Nagoski afirmă în cartea „Come As You Are: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life“ că o femeie poate experimenta orgasme intense, cu o durată care poate ajunge la 1 minut, deşi orgasmul feminin durează, în medie, între 6 şi cel mult 30 de secunde.

Psihologul susţine ideea orgasmului de 60 de secunde inclusiv cu rezultatele mai multor studii despre sexualitatea feminină. Astfel, ea recomandă câteva moduri prin care o femeie poate pregăti terenul pentru a reuşi să se bucure de un orgasm intens şi prelungit.

1. Femeile sunt stârnite sexual pe măsură ce descoperă ceea ce le face plăcere partenerilor, spune Nagoski. De aceea, bărbaţii ar trebui să-şi exprime plăcerea ceva mai vocal, astfel încât partenera să primească semnale pozitive clare, iar răspunsul va fi pe măsură: starea de excitaţie va creşte.

2. La fel ca bărbaţii, femeile răspund sexual la vederea unor imagini erotice. Mai exact, senzaţiile transmise se creier sunt resimţite direct în zona organelor genitale, spune Nagoski. Tocmai de aceea, filmele xxx sunt o idee bună de preludiu în cazul femeilor. Însă pentru reprezentantele sexului frumos care nu se simt în largul lor să privească astfel de imagini alături de partener, terapeutul propune sexul în faţa unei oglinzi. Combinaţia dintre actul sexul în sine şi faptul că poate privi la tot ce se întâmplă va înclina balanţa către obţinerea unui orgasm intens şi prelung.

3. Zonele din creier care controlează mirosul, memoria şi excitaţia sunt strâns conectate, arată un studiu citat în cartea „Advanced Sexual Techniques“, scrisă de psihologul Linda Banner. De aceea nu ar trebui să ignorăm efectul pe care un parfum care ne place, folosit de partener, îl poate avea asupra noastră. Pentru cuplurile care vor să reaprindă scânteia în dormitor este indicat să folosească parfumuri pe care le utilizau în  perioada de început a relaţiei. 

4. Un studiu defăşurat recent de University din Pittsburgh, SUA, arată că alimentele dulci, cum sunt fructele sau dulciurile, au un efect afrodiziac asupra femeilor, fiind activată zona din creier legată de recompense. Ciocolata sau bucăţile de fructe pot face parte din preludiu, mai ales dacă partenerul este cel care le va oferi cu propria mână.

5. Felul în care stimulăm zonele erogene ale unei femei prin atingere contează enorm, punctează sexologul Emily Nagoski. Aceasta recomandă bărbaţilor să înveţe câteva tehnici de masaj erotic pe care le pot folosi pentru a-şi pregăti partenera pentru un orgasm de neuitat. Util se poate dovedi şi „jocul“ cu cuburile de gheaţă pe trupul încins al partenerei, contrast care îi va oferi senzaţii extraordinare.

6. Alternarea sexului cu penetrare, sexului oral sau a plăcerii sexuale obţinute cu ajutorul unui vibrator este indicată pe parcursul actului sexual. Variaţia şi stimularea diferită a cât mai multor zone erogene în timpul aceleiaşi partide de sex creşte gradat excitaţia până în momentul orgasmului.

7. Tehnica amânării orgasmului presupune să aduci partenera de mai multe ori pe punctul de a avea orgasm, tensiunea sexuală acumulată astfel fiind cea care va face, într-un final, ca momentul climaxului să fie unul lung şi intens.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite