Orele de somn de care au nevoie copiii în funcţie de vârstă: cum îi poţi convinge pe cei mici să meargă la culcare şi ce consecinţe poate avea lipsa odihnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi părinţii ştiu cât de greu este să convingi un copil în fiecare seară să meargă la culcare. Totuşi, adulţii trebuie să fie foarte atenţi la orele de somn ale copiilor în funcţie de vârstă. Stacy Karlsen, specialist în educaţia copiilor, a realizat un grafic al orelor în care copii ar trebui duşi la culcare.

Stacy Karlsen, specialist în educaţia copiilor, a realizat un grafic al orelor în care copii ar trebui duşi la culcare, în funcţie de vârstă. După ce a publicat programul pe pagina personală de Facebook, postarea a fost distrubuită de peste 400.000 de ori, scrie womansday.com.

„Pentru mine a fost un şoc faptul că programul a fost redistribuit de atât de mulţi părinţi. Nu mi-a venit să cred. Am văzut cum au reacţionat oamenii şi mi-am dat seama că acest lucru este foarte util“, a spus Karlsen.

„Am patru copii şi mi-a prins foarte bine programul oferit de Flack. Am început cu ceva timp în urmă stabilirea acestor ore de culcare, în funcţie de cât de mult somn au nevoie copii. Mă bucur să văd că această diagramă are atât de mult succes“, a comentat Meadows Longorio, unul dintre părinţii care a distribuit tabelul cu orele de somn.

Pe de altă parte, au existat şi părinţi care nu au fost de acord cu importanţa impunerii unui program de somn copiilor. „Acesta este un fel de program milităresc. Dacă trimitem copiii la culcare la ora 19.00 se vor trezi la 4 dimineaţa. Nu, mulţumesc! Plus că, după şcoală nu vom mai avea suficient timp de petrecut cu ei“, a postat Erica Bodie.

FOTO Good Housekeeping 

image

Medicii recomandă părinţilor ai căror copii au vârste cuprinse între 3 şi 5 ani să îi obişnuiască să doarmă aproximativ 10-12 ore în fiecare zi. Copiii între 7 şi 12 ani le sunt recomandate între 10 şi 11 ore de somn, iar celor între 12 şi 18 ani 8-9 ore pe zi. Copiii între 4 şi 12 luni ar trebui să doarmă între 14 şi 15 ore.

Medicii subliniază că lipsa somnului îşi poate pune amprenta pe sănătatea lor fizică şi emoţională, amintind că, numai astfel le poţi asigura copiilor suficientă odihnă. În ceea ce priveşte modul în care îi putem convinge să meragă în pat, medicul pediatru Dr. Jennifer Shu recomandă crearea unei rutine de noapte, care ajută copiii să înţeleagă că ziua a luat sfârşit. Printre acestea se numără baia de seară, spălatul pe dinţi şi cititul unei poveşti înainte de culcare.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite