O femeie a descoperit motivul pentru care nu a avut orgasm timp de 23 de ani: testul simplu care i-a schimbat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa orgasmului este o realitate cu care se confruntă o mulţime de femei, dar puţine reuşesc să găsească o soluţie pentru problema cu care se confruntă. Uneori, plăcerea sexuală este ignorată tocmai pentru că femeilor le este ruşine să recunoască în faţa iubiţilor sau soţilor că nu sunt niciodată satisfăcute. Nu acesta este însă cazul unei femei care a avut primul orgasm după 23 de ani şi asta doar pentru că a încercat să descopere un răspuns.

Publicaţia americană ”Woman’s Health” a publicat confesiunea unei cititoare, o femeie de 45 de ani care a reuşit să aibă primul ei orgasm la 42 de ani, adică la 23 de ani de când şi-a început viaţa sexuală. 

”Mi-am pierdut virginitatea la 19 ani, şi pentru el a fost prima dată, şi nu m-am putut gândi decât la faptul că sexul este o mare dezamăgire. Din păcate, sexul nu a devenit mult mai bun nici la 20 sau 30 de ani. Am mai făcut sex cu încă un bărbat, apoi am renunţat să mai întreţin relaţii sexuale până la 36 de ani, când l-am întâlnit pe actualul meu soţ”, a povestit femeia, în prezent căsătorită şi mamă a doi copii.

Aceasta a decis să ceară ajutorul unui consilier marital pentru a găsi o cale de rezolvare a faptului că nu găsea nicio plăcere în actul sexual. Soţul a susţinut-o şi au urmat toate sfaturile psihologului. „După doi ani şi jumătate în care ne-am propus să facem sex de trei ori pe săptămână, am înţeles că îmi place să fac dragoste, dar din păcate asta nu a însemnat că am reuşit să am şi orgasm. În ciuda eforturilor soţului meu, care mă îndemna mereu să-i spun ce-mi face plăcere”, a mai povestit femeia.

„A fost o senzaţie mai intensă decât mi-am imaginat”

Nu a găsit un răspuns nici la ginecologii la care a mers, până când a văzut o reclamă la un centru medical pentru disfuncţii sexuale. La scurt timp după ce a terminat să-şi alăpteze cel de-a doilea copil, în 2011, când avea deja 41 de ani, a mers la un consult la unul din doctorii clinicii.  

Medicul mi-a făcut o mulţime de analize şi, într-un final, mi-a spus că am un nivel foarte scăzut de testosteron în organism. Iar acesta era principalul motiv pentru care nu simţeam plăcere în timpul actului sexual, aşa că aveam nevoie de mai mult testosteron ca să devin mai interesată de sex. Am început tratamentul cu hormoni şi mi s-a spus să ma uit la filme porno. În tot acest timp, soţul meu a dovedit că are o răbdare de fier şi m-a susţinut pe tot parcursul tratamentului, mai ales că nu e simplu să ai o viaţă sexuală cu doi copii în casă, a mai declarat aceasta, conform Woman’s Health”.

”În al doilea an de tratament mi s-au administrat capsule de testosteron cu eliberare treptată, care aveau o doză mai mare. Iar în primăvara lui 2012, tratamentul a dat roade. Am avut primul meu orgasm, după o partidă de sex destul de lungă, cu mult preludiu, care a durat 45 de minute. Abia atunci am realizat tot ce pierdusem. A fost o senzaţie mai intensă decât mi-am imaginat, iar eliberarea a fost memorabilă”, şi-a reamintit cititoarea.

După o vreme a fost nevoită să oprească tratamentul cu testosteron din cauza efectelor secundare din ce în ce mai neplăcute. ”Începusem să am tot mai mult păr facial şi să mă gândesc mult prea mult la sex. Am decis să oprim tratamentul, mai ales că reuşeam să ajung destul de des la orgasm cu ajutorul unui vibrator electric. Dar aşa am decis să le vorbesc şi altor femei despre cât de important este să trateze cu seriozitate lipsa orgasmului, pentru că adesea poate fi vorba despre nivelul extrem de mic de testosteron, aşa cum s-a întâmplat şi cu mine. Investigaţiile medicale amănunţite pot oferi un răspuns acestei probleme, deci merită să depui efort ca să te bucuri de orgasm, chiar şi atunci când trec 23 de ani fără să ai idee ce pierzi”, a conchis femeia.


 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite