Nu există punctul G: care sunt cele patru puncte ale plăcerii, localizate în interiorul vaginului

0
0
O echipă de cercetători din Turcia a identificat patru zone erogene puternice în interiorul vaginului. FOTO Arhivă 123 RF
O echipă de cercetători din Turcia a identificat patru zone erogene puternice în interiorul vaginului. FOTO Arhivă 123 RF

Controversatul punct G, responsabil de orgasmul feminin vaginal, a fost „desfiinţat” într-un studiu publicat anul trecut, care demonstrează că acesta nu există. Pe de altă parte, alţi cercetători susţin că, de fapt, femeile au patru zone erogene distincte în interiorul vaginului, foarte importante pentru plăcerea feminină.

Mult disputatul punct G a fost sursa unei întregi palete de teorii de-a lungul timpului, împărţind cercetătorii în două tabere: cei care îi susţin existenţa şi cei care o neagă cu vehemenţă. Recent, o echipă de cercetători din Turcia a identificat în cadrul unui studiu patru zone erogene în interiorul vaginului, susţinând că, de la caz la caz, fiecare dintre cele patru zone poate provoca orgasmul feminin, scrie „Men’s Health”.

Punctul A, descoperit la 11% din femei

Cum îl găseşti: Pe peretele de sus al vaginului, chiar înainte de cervix, potrivit specialistei Yvonne K. Fulbright, autoarea cărţii „Touch Me There!” (n.r. – Atinge-mă acolo!).  Jennifer Berman, sexolog şi una din gazdele emisiunii „The Doctors”, susţine că vaginul nu răspunde la atingeri, ci la presiune sau mişcare. În cazul în care puteţi ajunge cu degetul la punctul A, masaţi-l cu mişcări circulare, dacă nu, folosiţi un vibrator care are capătul uşor curbat.

Punctul O, descoperit la 8% din femei

Cum îl găseşti: Punctul O se află pe peretele opus punctului G, puţin mai sus decât legendarul punct excitant, într-o zonă uşor spongioasă. „Stimularea punctului O, care se află în vagin, pe aceeaşi parte cu anusul (o altă zonă bogată în terminaţii nervoase), se poate dovedi extrem de excitantă“, a declarat Fulbright. 

Cervix – 7,5% au orgasm cervical

Cum îl găseşti: În timpul penetrării adânci, cervixul este stimulat cu penisul. „Se simte ca vârful nasului, mult mai ferm decât restul ţesutului din vagin”, descrie Lisa Masterson, medic la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles. Chiar dacă în timpul stării de excitaţie cervixul femeilor se ridică, încă poate fi atins. În timpul ovulaţiei, cervixul femeilor este mult mai sensibil. 

Muşchii pelvieni – 12% din femei au orgasm datorită lor

„Muşchii pelvieni sunt cei care înconjoară vaginul şi se contractă când ea ajunge la orgasm”, precizează Fulbright. Exerciţiile Kegel sunt foarte eficiente pentru tonifierea muşchilor pelvieni.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite