Motivul pentru care unele femei nu pot ajunge la orgasm: nu doar mintea are un cuvânt de spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatomia femeii joacă un rol important în abilitatea acesteia de a ajunge la orgasm, relevă un nou studiu. Aflaţi care este noua conlcuzie la care au ajuns cercetătorii.

Un studiu recent apărut în publicaţia americană“Anatomia clinică” a atacat mitul că unele femei nu pot avea orgasm din cauza atitudinii pe care o au vis-à-vis de sex, prin evidenţierea rolului pe care îl joacă anatomia în întreg actul sexual şi mai ales, în obţinerea orgasmului.  

Abilitatea unui bărbat de a avea orgasm se bazează pe un act de balansare a sistemului nervos parasimpatic, care controlează corpul atunci când acesta se odihneşte, şi a sistemului nervos simpatic, care activează mecanismul“luptă sau fugi”, potrivit cercetătorilor. Dar în cazul femeilor, compoziţia corpurilor acestora şi felul în care penisul, sau alt stimulent, intră în corp sunt mult mai importante, explică doctorul Elizabeth Emhardt, de la Universitatea de Medicină din Indiana, autorul studiului menţionat.

“Se presupune că experienţele sexuale se află în controlul vostru pe baza atitudinii voastre: încrederea în sine, abilitatea de a avea încredere în cineva, deschiderea pe care o manifestaţi”, explică aceasta, potrivit cotidianului britanic The Independent. Studiul a mai arătat că diferenţele din anatomia sexuală reprezintă “fundaţia pentru diferenţele în ceea ce priveşte experienţele sexuale”. Doctorul Emhardt a mai sugerat şi că oamenii ar putea să nu fie “în controlul experienţelor sexuale aşa cum credeam odată”. “Orgasmul este un fenomen complex care implică variaţiile fiziologice, psihologice şi anatomice”, a conchis cercetătoarea şi autoarea studiului.

Cercetarea vine după un studio recent care evidenţiază inegalitatea dintre sexe în ceea ce priveşte atitudinile vis-à-vis de sexul oral. Potrivit cercetătorilor, este mai probabil ca femeile tinere să le facă sex oral partenerilor, chiar dacă aceştia nu vor acest lucru, decât în cazul bărbaţilor.    

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite