Motivul pentru care 75% dintre bărbaţii infideli şi-au trădat partenerele: factorii care îi împing să calce strâmb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi suntem tentaţi să credem că principalul motiv al infidelităţii este nevoia de sex, cercetătorii ne contrazic. 75% dintre bărbaţi şi-au trădat partenerele influenţaţi de un cu totul alt motiv.

De multe ori infidelitatea duce la separare sau chiar divorţ. Nu de puţine ori persoanele trădate au încercat să afle care au fost motivele ce i-au împins pe parteneri să calce strâmb. Răspunsurile vin de la oamenii de ştiinţă, care au făcut diferite sondaje.

Absenţa intimităţii emoţionale

Incapacitatea de a avea conversaţii privind trăirile şi emoţiile partenerului şi lipsa de sprijin împing atât femeile, cât şi bărbaţii la infidelitate. Deşi se crede că principalul motiv al infidelităţii este nevoia de sex, consilierul de cuplu Gary Neuman spune că 47% dintre clienţii săi de sex masculin şi-au trădat partenerele din cauza absenţei intimităţii emoţionale, scrie Brightside.me.

Influenţa experienţelor şi a societăţii

Dacă o persoană a fost infidelă în timpul relaţiei anterioare, există o mare probabilitate să-şi trădeze noul partener. Este interesant de remarcat şi faptul că oamenii din jur influenţează predispoziţia spre infidelitate. Într-un sondaj anonim, mai mult de 75% dintre bărbaţii care îşi înşelau partenerele au declarat că şi prietenii lor sunt infideli.

Relaţia intimă plictisitoare

Lipsa de experienţe noi în viaţa sexuală este motivul pentru care 70% dintre bărbaţi şi 49% dintre femei decid să îşi trădeze partenerul. Trebuie remarcat faptul că cei care au participat la sondaj au declarat că erau fericiţi în relaţii.

Vulnerabilitate din cauza crizei specifică vârstei

Fiecare persoană are un moment în viaţă când îşi face o evaluare a momentelor trăite. Unii oameni ajung la concluzia că s-au bucurat din plin, iar alţii încep să se confrunte cu aşa-numita criză a vârstei şi devin vulnerabili la ispite. Cercetarea arată că, de obicei, se întâmplă în jurul vârstelor de 29, 39 sau 49 de ani.

În timpul călătoriilor de lucru şi de afaceri

Potrivit rezultatelor unuia dintre sondajele pe această temă, mai mult de o treime dintre bărbaţii infideli sunt oameni de afaceri care obişnuiau să-şi înşele partenerele în timpul călătoriilor de afaceri. Şi 13% dintre femei au avut o aventură la locul de muncă. Posibilitatea infidelităţii la locul de muncă creşte în perioada 6-9 ani de căsătorie.

Lipsa de oxitocină

Oxitocina, numită şi hormonul îmbrăţişării, se activează când ne îmbrăţişăm sau ne sărutăm. Joacă un rol important în crearea şi menţinerea încrederii într-o relaţie. Oamenii de ştiinţă cred că lipsa acestui hormon poate deveni un declanşator atunci când vine vorba de infidelitate.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite