Motivul pentru care 39% din bărbaţi se masturbează la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
39% din bărbaţi se masturbează la serviciu, auto-satisfacerea crescând productivitatea, potrivit studiilor. FOTO Arhivă
39% din bărbaţi se masturbează la serviciu, auto-satisfacerea crescând productivitatea, potrivit studiilor. FOTO Arhivă

Chiar dacă ar putea să pară şocant, 39% din cititorii de sex masculin ai revistei Time Out New York au recunoscut că se masturbează la locul de muncă, relevă un sondaj recent.

Un sodaj de opinie realizat recent de revista Time Out New York scoate la iveală informaţii surprinzătoare referitoare la anagajaţii de sex masculin care, în pauza de masă şi nu numai, se masturbează. Numărul lor este în creştere, anul acesta înregistrându-se un procent de 39%, faţă de 31% în 2011, potrivit sondajului citat de revista Glamour.

Rezultatele unor studii anterioare au arătat că, într-adevăr, masturbarea este benefică pentru cei care lucrează - dar şi pentru angajatorii acestora - pentru că ar duce la creşterea productivităţii şi creativităţii. Desigur, există şi voci conform cărora auto-satisfacerea scade productivitatea. 

Astfel, cercetări derulate în acest sens indică nu doar că pauzele regulate creează un proces al muncii mai sănătos, ci şi că masturbarea are anumite beneficii fiziologice care cresc productivitatea şi creativitatea, fie că aceasta se întâmplă la serviciu sau acasă. Pe de altă parte, life coach-ul american Tim Ferris susţine că, prin renunţarea la masturbare timp de o lună, creşte „anduranţa cognitivă” şi bărbaţii respectivi vor termina cu 50-100% mai multe activităţi. Recomandarea lui Feeris a fost însă infirmată de revista New York Magazine, pentru că pur şi simplu nu există probe ştiinţifice care să susţină această „cruciadă” anti-masturbare, după cum a fost numită.

Masturbarea este aprobată şi chiar promovată din cele mai vechi timpuri, respectiv din vremea Greciei antice, când scriitorul sofist Philostratus îi sfătuia pe olimpicii atenieni să îşi provoace plăcere fizică dacă speră să obţină excelenţă sportivă. În ciuda unor recomandări de acest fel, printre participanţii la Jocurile Olimpice există şi azi atleţi care preferă abstinenţa pentru a-şi conserva energia. 

„Masturbarea… este precum meditaţia,” a precizat Kit Maloney, fondatorul companiei de jucării sexuale O’actually, pentru a sublinia faptul că, deşi pare o glumă, masturbarea stimulează creativitatea şi dorinţa de a duce lucrurile la bun sfârşit. Totodată, într-un sondaj recent realizat de revista Vice, majoritatea cititorilor a fost de acord că masturbarea îi ajută să se concentreze la locul de muncă, sau cel puţin să se calmeze şi să elimine stresul.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite