Miturile sexuale care pot strica o căsnicie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este simplu să admiţi că greşeşti, lucru care se dovedeşte cu atât mai dificil într-un mariaj, mai ales când partenerii sunt convinşi că au dreptate doar pentru că anumite informaţii sunt preluate eronat şi capătă putere de adevăr general acceptat.

Eforturile specialiştilor în probleme de cuplu se concentrează în ultimii ani pe dărâmarea unor mituri care influenţează în mod negativ relaţiile stabile şi mariajele. Dr. Aaron E. Carroll şi Dr. Rachel C. Vreeman sunt doi dintre sexologii care au lansat recent o carte intitulată „Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked“, în care prezintă, printre altele, o serie de idei în care multe cupluri din ziua de azi cred doar pentru că aşa am fost învăţaţi şi educaţi să privim anumite aspecte care ţin de „culisele“ unei căsnicii.

Sexul nu mai este la fel de atractiv după căsătorie

Viaţa sexuală îşi pierde din farmec nu numai din cauza rutinei, ci şi ca urmare a ideii că mariajul distruge pasiunea dintre parteneri. În realitate, nimeni nu ne opreşte să facem nebunii şi să dăm dovadă de imaginaţie când vine vorba de sex şi după ce ne-am jurat iubire veşnică şi ne-am pus verigheta pe deget. De altlfel, un studiu recent a relevat că oamenii căsătoriţi se masturbează mai des decât cei care nu au o relaţie stabilă, dar nu pentru că nu au parte de activitate sexuală, ci tocmai pentru că apropierea adusă de un mariaj face ca partenerii să fie mai dispuşi să exploreze şi alte posibilităţi şi să aibă mai multă răbdare unul cu celălalt. „Este total greşit să trăim cu convingerea că după căsătorie piere pasiunea dintr-o relaţie. Din contră, este vital să existe cât mai multe momente de tandreţe şi de apropiere fizică pentru a elimina din stresul unei relaţii serioase, în care apar mult mai multe responsabilităţi“, subliniază sexologii americani.

Bărbaţii şi femeile ating la vârste diferite cea mai bună perioadă sexuală   

O altă idee preconcepută este cea care spune că între femei şi bărbaţi ar exista o diferenţă de zece ani între momentele în care ating cea mai bună perioadă sexuală a vieţii. În timp ce la bărbaţi se vorbeşte despre vârsta de 20-25 de ani, la femei se avansează vârsta de 30-35 de ani. Nimic mai fals, sunt de părere psihologii. Atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor aceste momente fluctuează de-a lungul vieţii, fiind influenţate de o mulţime de factori. Prin urmare, lipsa dorinţei sexuale poate fi un semnal care indică o problemă în cuplu sau o dificultate cu care se confruntă unul din parteneri, ceea ce înseamnă că trebuie găsită adevărata cauza a dezinteresului.

Bărbaţii sunt predispuşi să înşele 

„Toţi bărbaţii ajung să-şi înşele partenerele mai devreme sau mai târziu“, iată o credinţă populară care ne influenţează viaţa de cuplu aproape fără să realizăm. Nu există bărbat care să înşele fără motiv (poate nu este satisfăcut sexual sau este respins constant de parteneră etc), la fel cum există la fel de multe femei care caută în afara relaţiei ceea ce le lipseşte.

Treburile casnice sunt pentru femei

Împărţirea îndatoririlor casnice între soţi face ca relaţia să fie mai fericită pe toate planurile, iar acest lucru a fost stabilit în urma unui studiu, dacă mai era nevoie. Este clar că egalitatea între soţi nu va face decât să ducă la o mai bună înţelegere, dincolo de faptul că este o formă de respect şi o dovadă de iubire. Numai că studiul amintit a indicat faptul că bărbaţii ar trebui să se ocupe de acele îndatoriri rezervate sexului tare (tuns iarba, reparaţii prin casă etc), iar femeile de îndeletnicirile feminine. Prin urmare, bărbaţii care spală vase sau fac mâncare, dacă o fac din obligaţie, nu prea se mai simt bărbaţi cu adevărat în pat. 

Apetitul sexual al femeilor este mult mai scăzut decât al bărbaţilor

Mereu s-a vorbit despre faptul că pornirile sexuale ale bărbaţilor sunt mai puternice decât ale femeilor, însă cercetări recente au indicat că femeile vor la fel de mult să facă sex precum bărbaţii, numai că au alte aşteptări de la parteneri.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite