Michelle Obama, despre greşelile ei ca mamă: „Nu am reuşit să-mi hrănesc copiii sănătos, deşi am o diplomă de Harvard”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michelle Obama, alături de fiicele Malia (centru) şi Sasha (dreapta) FOTO Reuters
Michelle Obama, alături de fiicele Malia (centru) şi Sasha (dreapta) FOTO Reuters

Prima Doamnă a Americii a povestit recent într-un interviu că nu a făcut cele mai bune alegeri alimentare pentru cele două fiice ale sale, în ciuda faptului că este o femeie educată Harvard şi Princeton.

Prima Doamnă a SUA este renumită pentru campaniile pe care le-a dus în ultimii ani împotriva obezităţii şi este în continuare hotărâtă să schimbe obiceiurile alimentare ale americanilor.

Într-un interviu acordat pentru MSN.com, Michelle Obama şi-a recunoscut alegerile neinspirate pe care le-a făcut în privinţa alimentaţiei fiicelor ei.

Mustrată de medicul pediatru

„Înainte de a veni la Casa Albă, ca părinte care avea o carieră şi un soţ ocupat, mereu plecat în călătorii, trebuia să găsesc soluţii pentru a-mi hrăni copiii sănătos şi nu am reuşit acest lucru”, spune Michelle Obama. Ea a mai mărturisit că medicul pediatru i-a făcut observaţie pentru obiceiurile alimentare nesănătoase ale copiilor, mai povesteşte Prima Doamnă a Americii.

„Mă gândesc că dacă o femeie educată la Princeton şi Harvard nu ştie să îşi hrănească sănătos copiii, ce şanse au să se descurce acei părinţi care nu au acces la informaţie, aşa cum am avut eu?”, a mai spus Prima Doamnă în cadrul aceluiaşi interviu.

Susţine schimbarea alimentaţiei în şcoli

Provocările personale au determinat-o pe Michelle să demareze o campanie de informare cu privire la obezitatea infantilă. Prima Doamnă a Americii susţine o lege care ar putea impune şcolilor să asigure copiilor mâncare mai sănătoasă.

„Părinţii fac suficiente eforturi acasă pentru a-şi hrăni copiii sănătos, dar este foarte important ca şi şcolile să le impună o dietă”, crede Michelle Obama. Aceasta a criticat în nenumărate rânduri alegerile pe care le fac unele şcoli pentru meniul celor mici, cum ar fi ciocolata, gogoşile, hamburgerii şi cartofii prăjiţi.

„Este de datoria noastră, ca adulţi, să ne asigurăm că cei mici mănâncă alimentele de care au nevoie, şi nu pe cele pe care le doresc. Şi eu mă lupt cu lucrul acesta în viaţa personală. Dacă i-aş lăsa pe copii să aleagă ce să mâncăm la cină, în fiecare seară am pune pe masă cartofi prăjiţi, chipsuri şi bomboane. Noi nu acceptăm asta în casa noastră şi nu putem accepta ca şcolile să procedeze în acest mod”, conchide Prima Doamnă a SUA.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite