Greşelile pe care le fac femeile după o ceartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Orice cuplu se confruntă cu momente tensionate, din moment ce partenerii pot avea opinii contrare legate de cele mai diverse lucruri. Pe de altă parte, psihologii sunt de părere că modul în care o femeie se comportă cu partenerul după o ceartă este la fel de important ca felul în care reacţionează în timpul conflictului.

Nu intra în silentio stampa

O ceartă frutunoasă este urmată, adesea, de ignorarea totală a partenerului. O atitudine profund greşită, consideră psihoterapeutul american Rachel A. Sussman. Ignorarea este o formă de pedeapsă care va duce, pe viitor, la probleme de comunicare. La fel şi lacrimile, care reprezintă o formă de şantaj emoţional. Potrivit este să-i ceri soţului sau iubitului un răgaz pentru a te linişti, cu promisiunea că după ce vă calmaţi puteţi discuta despre orice doreşte.  

Nu-i face reproşuri la nesfârşit

Doi oameni care se ceartă spun lucruri pe care nu şi-ar dori să le rostească în mod normal, aşa că nu este corect ca după încheierea discuţiei să analizăm fiecare cuvânt sau gest şi să-l fluturăm ca pe un steag, victorios, în faţa celuilalt. Lasaţi să treacă un timp pentru ca spiritele să se calmeze, altfel riscaţi să intraţi într-un cerc vicios şi să o ţineţi tot într-o ceartă, fără şanse reale de a rezolva problema. 

Nu căutaţi scuze pentru o ieşire nervoasă

Faptul că aţi avut o zi proastă la serviciu sau o indispoziţie fizică nu reprezintă motive pentru a declanşa o ceartă. Cel mai nepotrivit lucru pe care îl puteţi face după o ceartă este să realizaţi că nu ceea ce a făcut partenerul a iscat conflictul, ci propriile probleme sunt cele care au declanşat descărcarea nervoasă . Indicat este ca atunci când sunteţi iritată dintr-un motiv care nu are de-a face cu partenerul, să-l puneţi în temă pentru a preîntâmpina eventualele conflicte.

Nu faceţi sex de împăcare dacă nu vreţi cu adevărat

Sexul de împăcare nu rezolvă un conflict, cu atât mai mult atunci când femeia face acest lucru doar pentru că se lasă convinsă de insistenţele partenerului. Nu înseamnă că este în regulă să-l refuzaţi întorcându-i spatele sau să-l repeziţi cu câteva cuvinte bine plasate. Mai bine oferă-i o îmbrăţişare, explică-i că nu vreţi să-i răneşti sentimentele şi că nu te simţi suficient de liniştită pentru a te putea bucura cu adevărat de intimitate.

Nu faceţi un capăt de lume pentru că v-aţi certat

Adesea, certurile semnalează faptul că un cuplu încă mai este preocupat de viitorul relaţiei. Grav este ca partenerii să devină atât de frustraţi şi de obosiţi încât să renunţe la luptă şi la orice fel de comunicare, fie ea şi o discuţie conflictuală. Dacă într-un cuplu nu mai există interes suficient nici pentru a susţine o ceartă, partenerii vor ajunge să se îndepărteze iremediabil mai devreme sau mai târziu.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite