FOTO VIDEO S-a născut băiat, dar este crescut ca o fetiţă: „Doctorii i-au spus mamei că sunt băieţel, dar au înţeles ei greşit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii au confirmat că, deşi din punct de vedere genetic este băiat, în esenţă, Skyler este fetiţă. FOTO Daily Mail
Doctorii au confirmat că, deşi din punct de vedere genetic este băiat, în esenţă, Skyler este fetiţă. FOTO Daily Mail

Skyler s-a născut băieţel, dar a avut dintotdeuna identitatea sexuală a unei fetiţe. A preferat păpuşile Barbie în locul maşinuţelor şi izbucnea în plâns ori de câte ori părinţii încercau să-l îmbrace cu haine băieţeşti, până când aceştia i-au acceptat sexualitatea şi i-au umplut garderoba cu rochiţe colorate.

Îmbrăcată în uniforma şcolară dungată, cu o bentiţă şi adidaşi mov, Skyler Burns îşi începe, veselă, o zi de şcoală. Are unghiile făcute cu ojă roz, părul blond tuns la baza umerilor şi afişează un zâmbet larg. La prima vedere, Skyler pare o fetiţă normală. Nimeni nu ar bănui că micuţa veselă din imagini s-a născut, de fapt, băieţel şi că numele ei era Seth. 

„Doctorii i-au spus mamei că sunt băieţel, dar au înţeles ei greşit. Mereu am fost fetiţă”, spune Skyler, în vârstă de şase ani, din Australia. 

Summer, în vârstă de 45 de ani, şi Brett, în vârstă de 40 de ani, părinţii copilului, şi-au împărtăşit povestea editorilor publicaţiei „Daily Mail Australia”, din dorinţa de a informa oamenii despre transsexualitate, pentru ca fiica lor să nu fie nevoită să studieze şi să crească într-un mediu ostil. 

La recomandarea medicilor, Skyler a petrecut ultimul an transformându-se în fetiţă. Primul pas a fost garderoba, de care era nemulţumită încă de la vârsta de doi ani, izbucnind în lacrimi ori de câte ori părinţii o îmbrăcau în haine pentru băieţei. 

image
image

Doctorii au confirmat că, deşi din punct de vedere genetic este băiat, în esenţă, Skyler este fetiţă. Drept urmare, specialiştii au trimis chiar şi o scrisoare la şcoala la care merge fetiţa, pentru a-şi arăta susţinerea vizavi de decizia părinţilor, iar conducerea şcolii a înţeles situaţia. Pentru moment, Skyler foloseşte toaleta fetelor, dar se schimbă separat de colegele ei după orele de înot, pentru a evita întrebările incomode. 

image
image

„Ca mamă, te învinuieşti. La un moment dat, mă gândeam că este vina mea, că am nascut-o atât de târziu. Mi-e dor uneori de Seth şi o întreb pe Skyler dacă şi ei îi este, iar ea îmi spune de fiecare dată: «Mami, hai să-l lăsăm pe Sethy în cuşca lui». Îmi frânge inima. Decizia pe care am luat-o nu a fost uşoară, dar identitatea sexuală a lui Seth nu se potrivea cu restul. Acum este exact cine trebuie să fie. Norocul nostru este că trăim într-o comunitate tolerantă şi deschisă la minte”, a spus Summer, mama lui Skyler, de profesie cosmetician.

image

Semnele transsexualităţii au apărut încă de la vârsta de doi ani şi s-au accentuat cu timpul. Pe atunci strigată Seth, Skyler nu era deloc interesată de jucării pentru băieţi, de care fraţii săi vitregi Chayse, Dayne şi Jyne erau absolut îndrăgostiţi. În schimb, era fascinată de păpuşi Barbie, de rochiţe şi coroniţe. Tatăl său, Brett Burns, îi sfătuia pe ceilalţi membri ai familiei sale să nu încurajeze comportamentul feminin al lui Skyler, iar doctorii au crezut iniţial că este doar o fază. Anxietatea micuţei era, însă, o tortură. 

image

La una din examinările doctorului Stathis, care se ocupa de caz, copilul a fost diagnosticat cu sindrom disforic de gen, explicat prin discrepanţa dintre genul fizic al unei persone şi genul psihic. „Lăsaţi-l în pace”, a fost sfatul medicului pentru părinţii lui Seth. Astfel, Summer şi Brett au luat decizia de a-l lăsa pe Seth să trăiască ca fetiţă şi i-au dat numele de Skylar. „De când am luat decizia asta şi a început să poarte rochiţe, nu mai plânge şi este foarte fericită”, menţionează Summer. 

Dacă dorinţa lui Skylar de a fi fată persistă, părinţii săi îi pun la dispoziţie opţiunea de a lua hormoni începând cu vârsta de 12 ani. Aceştia îi vor stagna dezvoltarea ca băiat: vocea nu i se va îngroşa şi nu va mai dezvolta trăsături masculine. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite