FOTO Gesturile îndrăgostiţilor în timp ce dorm, surprinse de un fotograf olandez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Schneggenburger a pozat peste 80 de cupluri şi de familii în timp ce dormeau. Lui i-au părut că parcă „dansează“. FOTO dailymail.co.uk
Paul Schneggenburger a pozat peste 80 de cupluri şi de familii în timp ce dormeau. Lui i-au părut că parcă „dansează“. FOTO dailymail.co.uk

Fotograful olandez Paul Schneggenburger a avut, în 2010, o idee: să fotografieze mai multe cupluri în timp ce dormeau. Rezultatul? O serie de imagini alb-negre de tip secvenţă care îi surprinde pe îndrăgostiţi „dansând“ în pat.

În urmă cu trei ani, pe când era student la Universitatea de Arte Aplicate din Viena, Paul Schneggenburger, pasionat de fotografie, s-a hotărât să-şi susţină lucrarea de diplomă realizând un portofoliu inedit: fotografii cu oameni care se iubesc în timp ce aceştia dorm.

Paul a vrut să vadă, aşa cum a declarat pentru site-ul dailymail.co.uk, „dansul nocturn al iubiţilor“, respectiv interacţiunile înconştiente care au loc între oameni în timpul somnului. Din instantaneele intime surprinse de fotograf, cărora le-a dat un aspect neclar, se observă cum îndrăgostiţii se ţin îmbrăţişaţi ori, dimpotrivă, îşi ţin braţele îndepărtate unul de celălalt, creând impresia unui dans.

Pentru proiectul său, pe care l-a numit „Somnul iubiţilor“, Paul a rugat mai mulţi prieteni să se lase fotografiaţi. Iar pe măsură ce ideea lui a devenit cunoscută, peste 80 de cupluri şi de familii s-au oferit voluntar. „Nu sunt de multe ori fotografiat, iar atunci când se întâmplă, pot să controlez situaţia. Acum e altceva – fac acest lucru de dragul artei“, a spus unul dintre participanţi.

Cei care au pozat trebuiau să doarmă, timp de o noapte, într-o cameră luminată doar de lumânări aprinse, pe un pat cu aşternuturi negre. Iar deasupra patului, Paul aşeza aparatul de fotografiat pentru şedinţa-foto care dura şase ore. „Nu m-am aflat în cameră în niciun moment al şedinţei“, a explicat Paul. „Eu doar am aprins lumânările şi am pregătit «scena»“.

paul foto somn
paul foto somn
paul foto somn
paul foto somn
paul foto somn
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite