Exerciţii erotice care pot reaprinde flacăra în dormitor: cum ne ajută harta sexuală să-i arătăm partenerului ce ne dorim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţii erotice care pot reaprinde flacăra în dormitor Foto lametropole.com
Exerciţii erotice care pot reaprinde flacăra în dormitor Foto lametropole.com

Doi medici din New York oferă sfaturi despre exerciţiile menite să promoveze  intimitata în relaţie şi sexul de bună calitate.

După o perioadă de timp în care ai făcut sex cu aceeaşi persoană, lipsa interesului devine previzibilă. Acest lucru nu se întâmplă în mod necesar fiecărui cuplu, dar este perfect de înţeles dacă doi oameni,care au fost împreună pentru o lungă perioadă de timp, îşi doresc un impuls de excitare sexuală.

Alyssa Dweck, ginecolog în New York şi colegul ei, medicul Michael Krychman au scris o carte intitulată „20 de exerciţii esenţiale pentru a reaprinde pasiunea”, care prezintă un set de exerciţii concepute pentru a menţine pasiunea în cuplu.

Scrieţi-vă, unul altuia, poveşti erotice

Dacă sunteţi în căutarea de noi modalităţi de reaprindere a pasiunii, luaţi în considerare scrierea unei poveşti sexy despre partener. Fie că ţineţi un jurnal scris sau creaţi un lanţ de e-mail-uri (pe conturile personale, desigur) încercaţi o naraţiune erotică originală.„ O mare parte din apetitului sexual pentru femei, libidoul şi excitarea încep din creier”, spune Dr. Dweck .

Acest exerciţiu vă oferă suficient spaţiu pentru a fi inventivi şi a vă explora fanteziile. Imaginaţi-vă cât de excitantă va fi întâlnirea, după ce aţi petrecut câteva zile în care aţi făcut schimb de poveşti erotice.

Harta sexuală

Când aţi fost împreună pentru un timp îndelungat, se instalează o anumită rutină a comunicării sexuale. Pe măsură ce relaţia evoluează, pot rămâne lucruri nespuse în dormitor.

S-ar putea să vă simţiţi ciudat să vorbiţi în timpul cinei despre lucrurile care vă plac, motiv pentru care Dr. Dweck sugerează o hartă sexuală a corpului: pe o bucată de hârtie, schiţaţi partea din faţă şi din spate a unui corp uman; luaţi creioane colorate şi marcaţi părţile pe care dori o altfel de atenţie. Culoarea roşie poate indică o zonă care speră la mai multă plăcerea, cea neagră solicită lucruri clare, iar galben cere prudenţă.

Dr. Dweck spune că acest exerciţiu se bazează pe sinceritate, restabilind încrederea partenerilor. În acest mod, puteţi comunica imediat partenerului ceea ce vă place, precum şi ceea ce nu vă provoacă interes, scrie bustle.com.

Exerciţii de comunicare sexuală

Conexiunea emoţională este la fel de crucială pentru viata sexuala ca şi cea fizică; chiar dacă aţi fost împreună pentru o lungă perioadă de timp, pot exista unele lucruri despre relaţia voastră intimă, care nu sunt avute în vedere. „Sunt atât de multe variabile care influenţează libidoului si excitarea la femei. Este important să se simtă în siguranţă şi preţuite, pentru ca experientele sexuale să fie de excepţie”, spune Dr. Dweck.

Specialistul propune câteva exerciţii simple de comunicare, care restabilesc echilibrul sexual într-un cuplu. Aşezaţi-vă, uita-vă în ochii celuilalt şi vorbiţi despre ce înseamnă intimitatea şi sexul pentru fiecare. Amintiţi-vă cele mai excitante momente ale relaţiei voastre şi spuneţi ce vă doriţi pentru viitor.

Practicaţi atingerea senzuală

De cele mai multe ori, atunci când cuplurile fac sex pentru o perioadă îndelungată, lucrurile încep să devină mecanice. Puteţi reaprinde focul pasiunii amintindu-vă de preludiu. Puteţi readuce în atenţie mangairile reciproce şi explorarea corpului care au fost date uitării, odată cu trecerea timpului. Timp de 20 de minute unul dintre parteneri începe să-I producă excitare celălalt, prin cele mai senzuale mângâieri.

Pentru că, de obicei, eşti setat pe atingerea orgasmului, uiţi de lucrurile care păstrează aprinsă flacăra presiunii. Nu vă grăbiţi şi simţiţi-vă bine bine cu partenerul, amintindu-vă de primele întâlniri.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite