Este bine sau nu ca părinţii să-şi pupe copiii pe gură? Ce spun psihologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi psihologi atrag atenţia că acest obicei poate avea conotaţii sexuale, deci nu este indicat.Gest de afecţiune pură pentru unii, obicei incestuos pentru alţii, pupatul copiilor pe gură naşte discuţii aprinse între părinţi.

Mulţi părinţi au obiceiul de a-şi pupa pe gură copilul, gest care pentru mulţi pare nepotrivit. Potrivit psihanalistului Catherine Bergeret-Amselek, acest obicei trebuie să dispară. „Părinţii trebuie să evite să îşi pupe pe gură copilul, chiar când acesta este mic, pentru că acest obicei îi procură celui mic excitaţie, care nu este oportună”, afirmă specialistul.

Catherine Bergeret-Amselek este de părere că prin acest gest parental, copilul primeşte o emoţie prea puternică şi chiar poate contribui la instalarea sindromului lui Oedip (complex de dorinţe sexuale pe care copiii le pot dezvolta pentru părinţi).

Pe de altă parte, psihologul clinician Sally-Anne McCormack afirmă că, din punctul ei de vedere, nu este cu nimic greşit ca un părinte să-şi sărute copilul pe gură. 

Citeşte aici dacă este sau nu bine pentru dezvoltarea ulterioară a copilului ca părinţii să-l copleşească cu gesturi de afecţiune considerată exagerată.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite