De ce este sexul mai bun la 40 de ani decât la 20: sfaturi de urmat în dormitor pentru o relaţie sexuală de invidiat la maturitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sexoloagă a trecut în revistă principalele motive pentru care sexul de care avem parte la maturitate este cu mult mai bun decât cel din frageda tinereţe.

Fosta asistentă medicală Samantha Evans scrie articole pe teme sexuale pentru publicaţia Healthista, conduce un site de produse destinate îmbunătăţirii vieţii sexuale şi stimulării libidoului, are trei copii şi o familie fericită şi explică pentru cotidianul britanic Daily Mail, de ce este mai împlinită pe plan sexual acum, la 47 de ani, decât era la 20.

„La vârsta de 20 de ani nu aveam habar despre nimic în materie de sex, bărbaţi şi propriul corp. Acum sunt o femeie matură care iubeşte sexul şi care ştie ce vrea ”, scrie Evans, care precizează că odată cu trecerea timpului viaţa sexuală i s-a îmbunătăţit. Fapt ce a pus-o pe gânduri referitor la ce anume face ca sexul să fie mai bun acum, chiar dacă se află înainte de menopauză. „Ştiu că multe femei mature cărora le place să facă sex experimentează numeroase probleme sexuale, de la libidou scăzut la uscăciune vaginală, inclusiv eu, dar există lucruri pe care le poţi face pentru a depăşi aceste simptome.”

Evans nominalizează produsele parfumate ca fiind potenţiale cauze ale problemelor mai sus menţionate, dar şi schimbările hormonale. De exemplu, aceasta recomandă să nu se folosească lubrifianţi parfumaţi, pentru a spori plăcerea din timpul sexului. Iată câteva motive pentru care experta în sex crede că ne simţim mai bine în pat la 40 de ani decât la 20 de ani:

Beneficiile unei vieţi sexuale regulate

„Atunci când fac sex, mă simt bine. Beneficiile unei vieţi sexuale regulate sunt enorme, de la eliberarea endorfinelor la reducerea stresului, un somn mai odihnitor şi la strălucirea pielii, în plus faţă de prevenitea problemelor medicale care pot surveni în lipsa sexului,” scrie Evans. Iat la 40 de ani sunt mai multe şanse să ai o relaţie stabilă decât la 20.  

„Ştiu ce îmi place şi ce îi place soţului meu în pat”

Acum, când se află la o vârstă matură, experta în sex dezvăluie că a învăţat ce trebuie să facă în pat. „Ştiu ce-mi place, ce nu îmi place şi cum să creez plăcere atât pentru mine cât şi pentru soţul meu.” Pe când vârsta de 20 de ani este cea a căutărilor şi a descoperirilor în materie de sex. 

„Am descoperit dominatoarea din mine”

Atât Evans cât şi soţul acesteia iubesc sexul şi îl fac cât de des cu putinţă. Experta în sex explică faptul că partidele ei de sex sunt atât de reuşite şi datorită faptului că depune efort, fiind activă şi chiar dominatoare în pat, ultima parte făcând-o, în opinia soţului, să fie foarte sexy. Evans mai dezvăluie că are parte de cea mai bună stimulare a clitorisului atunci când face sex stând deasupra partenerului. Iar astfel de beneficii apar după ani de zile de practică, alături de un partener în care ai încredere. 

dominator sexual

FOTO infospravy.sk

„Nu mai trebuie să înghit sexul de proastă calitate”

Antreprenoarea relatează că a trebuit să „înghită” sex de proastă calitate pe vremea când avea 20 de ani, parte şi din cauza faptului că suferea de vaginismus (vagin strâmt) şi pentru că a ţinut secret acest fapt, de teama a nu dezamăgi pe plan sexual. Evans sfătuieşte să nu permiteţi sau să continuaţi atunci când sexul este dureros, aceasta indicând faptul că ceva nu este în regulă.

sex de proasta calitate

FOTO goodhousekeeping.com

„Jucăriile sexuale fac o mare diferenţă”

Viaţa sexuală a fostei asistente medicale este una foarte variată poate şi pentru că, deţinând un magazin online de jucării sexuale, i-a fost mai uşor să încerce mai multe produse şi, implicit, să experimenteze mai multe senzaţii. Aceasta declară, din calitatea de antreprenoare, că vânzările la astfel de produse sunt destul de mari şi că oamenii realizează beneficiile utilizării jucăriilor sexuale. Evans evidenţiază faptul că jucăriile sexuale folosite în timpul partidelor poate spori şi nu diminua plăcerea, statisticile arătând că 75% din femei au doar orgasm clitoridian în timpul sexului.

… „La fel şi sunetele emise în timpul sexului”

Emiterea sunetelor de plăcere va încuraja partenerul să continue ceea ce face în acelaşi mod. Pentru majoritatea bărbaţilor, acestea reprezintă şi un stimul, zgomotul din timpul sexului excitându-i şi mai mult.

sex zgomotos

FOTO thegloss.com

„Şi mai multă încredere în sine ajută”

Evans povesteşte că după naşterile celor trei copii, s-a ales cu o burtă pe care înainte de a-l aduce pe lume pe cel de-al treilea copil, nu o deţinea. Cu toate acestea, continuă expert în sex, are sâni frumoşi pe care soţul ei îi iubeşte. Aceasta dezvăluie că pentru majoritatea bărbaţilor nu contează atât de mult aspectul fizic, ei iubind de fapt încrederea pe care o aveţi în voi, lucru de care femeile ţin prea puţin cont la 20 de ani.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite