Cele mai mari nemulţumiri în relaţia de cuplu: bărbaţii au două mari reproşuri la adresa femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile au o mulţime de reproşuri să le facă bărbaţilor, dar nici bărbaţii nu se lasă mai prejos când se plâng de partenerele lor. Există însă deosebiri majore între nemulţumirile celor două sexe, după cum se arată în cartea „Ghidul bărbatului despre femei”.

Psihologii John Gootman şi Julie Schwartz relevă în volumul „Ghidul bărbatului despre femei”, recent lansat, care sunt cele mai mari nemulţumiri ale femeilor şi bărbaţilor în relaţia de cuplu.

În urma mai multor studii pe această temă, cei doi psihologi au stabilit că femeile au două nemulţumiri majore referitore la bărbaţii din viaţa lor. „Nu este niciodată alături de mine/nu mă susţine/ nu mă înţelege când am nevoie”, iar cea de-a doua se poate traduce prin ”Nu există suficientă intimitate şi conectare între noi”, după cum au explicat aceştia pentru publicaţia The Independent.

Acest sentiment de singurătate pe care îl au femeile, deşi au o relaţie de cuplu, duce la o serie de reproşuri. Astfel, femeile trăiesc adesea cu frustrarea că nu se pot încrede în partenerii lor atunci când au nevoie mai mare, mai ales din punt de vedere emoţional: să fie ascultate, să fie consolate şi să li se arate că sunt apreciate pentru iubirea oferită.

 „Prea multe certuri şi prea puţin sex”

Pe de altă parte, bărbaţii au două nemulţumiri care pot fi redate foarte scurt: „Prea multe certuri şi prea puţin sex”, după cum se arată în cartea celor doi psihologi. Prin urmare, bărbaţii se simt neglijaţi în relaţie atunci când le lipseşte intimitatea în relaţia de cuplu, numai că în cazul lor intimitatea se traduce printr-o activitate sexuală susţinută şi mai puţine episoade tensionate de cuplu, cum sunt certurile.

Psihologii au precizat că de cele mai multe ori certurile apar într-un cuplu pentru că bărbaţii au tendinţa de a refuza emoţiile femeilor, în timp ce acestea au nevoie să fie înţelese, să discute cu cineva interesat de ceea ce simt. Iar bărbaţii refuză emoţiile partenerelor ori de câte ori încearcă să le arate că exagerează, le propun diverse rezolvări, le ridiculizează pentru ceea ce simt sau le ignoră, pur şi simplu.

Concluzia psihologilor a fost că bărbaţii care au reuşit să înţeleagă această nevoie de comunicare emoţională a femeilor, au primit la rândul lor ceea ce îi face fericiţi într-o relaţie: mai puţine certuri şi mai mult sex.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite