Cum te schimbă în bine divorţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Divorţul este un proces dureros, presărat cu regrete, însă încheierea unei relaţii are efecte pozitive asupra persoanelor care decid să o ia de la capăt în viaţa sentimentală.

Publicaţia „Huffington Post” a însumat experienţele cititorilor care au trecut printr-un divorţ şi care au ajuns la concluzia că evadarea dintr-o relaţie negativă i-a schimbat în bine, oferindu-le şansa de a deveni persoane mai puternice şi mai împlinite.

1. „Datorită divorţului, acum mă concentrez să devin o versiune mai bună a mea. Căsnicia m-a forţat devin o altă persoană doar pentru a face fericit pe altcineva. 

2. „Divorţul m-a învăţat că fericirea mea este importantă şi că dacă te pui pe tine însuţi pe primul loc nu înseamnă că eşti egoist”.

3. „După divorţ am devenit mult mai deschisă în relaţiile mele ulterioare. După ce am realizat că este viaţa mea şi că nu trebuie să suport toate mizeriile din partea cuiva m-am simţit complet liberă.”

4. „Am învăţat că îmi sunt de ajuns, că nu am neapărat nevoie de altcineva ca să mă facă fericit”.

5. „Am devenit mai puternic şi am realizat că respingerea nu mă va răpune, în ciuda a ceea ce credeam. De asemenea, am învăţat că eşecul este temporar, nu ceva de care să ne temem”.

6. „Am învăţat că tu eşti singurul responsabil pentru propria fericire. Dacă cineva se aşteaptă ca tu să îl faci fericit sau dacă tu aştepţi ca cineva să te facă fericit, nu va fi de ajuns. Din păcate, persoanele care nu pot fi fericite singure, nu vor reuşi niciodată să-şi găsească liniştea.”

7. „Am devenit conştient de ceea ce-mi doresc de la viaţă şi mi-am dat seama cum ar trebui să fie un partener potrivit pentru mine abia după ce am divorţat”.

8. „Sunt mai fericită şi mai puţin anxioasă după divorţ. De asemenea, nu mai am aşteptări nerealiste de la oamenii din jurul meu şi îmi concentrez energia asupra celor care merită, nu a celor cărora nu le pasă de mine. Am învăţat şi că oamenii vor crede mereu ceea ce vor şi că nu merită să lupţi ca să le schimbi părerea. Adevărul iese la iveală, mai devreme sau mai târziu.

9. „Divorţul m-a făcut mai încrezătoare, înţeleaptă, empatică şi puternică”.

10. „Am învăţat că sunt mult mai fericită departe de o relaţie marcată de drame şi abuzuri”.

11. „Divorţul a schimbat tot ceea ce credeam că ştiu despre căsătorie. Nu ştiu dacă o să mă mai căsătoresc vreodată”.

12. Divorţul m-a învăţat că pot repara orice în casă fără ajutorul unui soţ. Dar, cel mai important, m-a învăţat că a fi singur nu înseamnă neapărat să te şi simţi singur”.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite