Cum să te distrezi şi să petreci timp de calitate alături de copii în vacanţă: sfaturi de la prezentatoarea Ela Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ela Crăciun, alături de cei doi copii ai săi, Alex şi Alesia FOTO elacraciun.ro
Ela Crăciun, alături de cei doi copii ai săi, Alex şi Alesia FOTO elacraciun.ro

Vacanţa Mare este un prilej de bucurie pentru copii, dar şi o perioadă în care se pot plictisi cu uşurinţă. Prezentatoarea de ştiri Ela Crăciun oferă câteva sfaturi pentru părinţi astfel încât să profite de timpul liber pentru a petrece momente frumoase şi distractive alături de cei mici.

Ela Crăciun, cunoscută în blogosfera română drept Super Mom, acordă o mare atenţie petrecerii celebrului „timp de calitate“ alături de copiii săi. Vedeta a dezvaluit cum decurg cele cinci zile din timpul săptămânii alături de Alex şi Alesia, idei ce pot deveni sursă de inspiraţie pentru părinţii de pretutindeni.

„Faceţi vara asta să conteze! Nu doar pentru copii, ci şi pentru voi. În plus, gândind practic, copiii trebuie ţinuţi ocupaţi cu activităţi. În primul rând, să nu le treacă prea repede această perioadă la care ei visează tot anul. În al doilea rând, vor fi suficient de conectaţi încât nu vor percepe reînceperea şcolii ca pe un şoc. Eu cred că trebui să vă propuneţi un program zilnic, de luni până vineri, care să îl suplinească în subconştientul lor, pe cel de şcoală. Evident, cu activităţi mai variate şi mai colorate, că doar e vacanţă“, spune Ela Crăciun. 

Luni – zi de sport

O piscină descoperită ar fi ideală pentru această perioadă a anului. Dacă nu ştiu să înoate, puteţi alege un alt sport sau puteţi apela la un profesor care să-i înveţe. 

Marţi – zi de sarcini sau chiar teme

Lăsăm această activitate pentru a doua zi a săptămânii astfel încât asemănările între programul obişnuit şi cel de vacanţă să fie cât mai mici. În acest fel copiii vor continua să înţeleagă că au responsabilităţi şi că acumularea de informaţii, creşterea personală sau chiar studiul nu au legătură cu un orar sau o perioadă a anului.

Miercuri – zi culturală

Cum vă sună o vizită la muzeu? Antipa e cel mai la îndemână dacă sunteţi din Bucureşti. Sau poate Muzeul Satului, Muzeul Ceausului din Ploieşti, Muzeul Etnografic din Cluj sau Castelul de poveste din Valea Zânelor, realizat complet din lut. Sau poate vreţi să mergeţi la Zimbrăria Neagră din Bucşani, la o oră de condus de Bucureşti. 

Joi – ziua în care faceţi diferenţa

Puteţi planta ceva: un trandafir de care să aibă grijă, într-un ghiveci generos, sau trei răsaduri de roşii pe care să le vadă crescând. Sau chiar un copac.

Vineri – camping în curtea casei, la bunici sau oriunde în ţară

Luaţi un cort care se instalează rapid şi petreceţi câteva ore seara în el cu cei mici. Le spuneţi poveşti, faceţi un mic foc şi poate chiar dormiţi împreună peste noapte.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite