Cum îţi dai seama că eşti pregătit de o nouă relaţie, după ce ai trecut printr-o despărţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asigură-te că ai trecut peste fosta relaţie înainte să cauţi un nou partener FOTO attractgetwomen.com
Asigură-te că ai trecut peste fosta relaţie înainte să cauţi un nou partener FOTO attractgetwomen.com

Despărţirile sunt de cele mai multe ori durerose şi avem nevoie de timp pentru a depăşi eşecul înainte de a ne implica într-o nouă relaţie. E important să nu încercăm să găsim consolare în braţele altei persoane, ci să ne acordăm timpul necesar pentru ca lucrurile să se aşeze. Iată câteva semne că ai trecut peste fosta relaţie şi eşti pregătit de un nou capitol.

Studiile ştiinţifice arată că o persoană obişnuită are nevoie de 11 săptămâni pentru a se reface după o despărţire serioasă. Nu există doi oameni care să facă faţă unei despărţiri în acelaşi fel şi nici două despărţiri identice. Totuşi, este important să poţi recunoaşte câteva semne simple care îţi indică faptul că te-ai refăcut după despărţire şi eşti pregătit să cunoşti pe cineva nou, potrivit about.com.

Ai trecut peste

Fii sincer cu tine şi răspunde-ţi la câteva întrebări: Te mai simţi dărâmat atunci când te gândeşti la despărţirea voastră? Încă te mai întrebi cu ce ai greşit sau cum ai fi putut salva relaţia? Dacă da, atunci e clar că nu ai trecut peste despărţire. Însă dacă poţi să vorbeşti cu prietenii şi familia despre despărţire fără să te simţi trist, plin de regrete sau, şi mai rău, să izbucneşti în plâns, atunci s-ar putea să fii pregătit să o iei de la capăt.

Ştii ce-ţi doreşti de la următoarea relaţie

Despărţirile sunt rareori uşoare, dar una dintre părţile bune ale unei relaţii eşuate este că te ajută să-ţi dai seama de ceea ce vrei (sau nu vrei) de la următoarul partener. Dacă ultima ta relaţie te-a făcut să înţelegi şi să fii mai hotărât asupra lucrurilor pe care ţi le doreşti de la persoana de lângă tine, înseamnă că te-ai maturizat din punct de vedere emoţional.

Eşti dispus să cunoşti oameni noi

Nu este atât de simplu să întâlneşti pe altcineva pentru că asta presupune să investeşti mult timp şi efort în ieşiri, unde ai şansa să cunoaşti oameni noi, şi de două ori mai mult timp să-i cunoşti cu adevărat. De aceea, e important să analizezi în ce punct te afli în acest moment şi să stabileşti dacă ai într-adevăr timp pentru întâlniri. Dacă eşti cufundat în muncă, încerci să-ţi termini studiile sau ai alte obligaţii prioritare, ar fi bine să aştepţi până ai mai mult timp liber la dispoziţie.

Ai profitat din plin de libertate

Cei mai mulţi oameni care au trecut printr-o despărţire îţi vor spune că cel mai bun lucru atunci când ieşi dintr-o relaţie este redobândirea libertăţii pentru a face ce vrei. Această libertate este şansa perfectă să-ţi dedici mai mult timp şi să înveţi să te iubeşti. Dacă simţi că ai profitat de tot acest timp pentru a te dezvolta personal şi pentru a te bucura de ceea ce înseamnă să trăieşti independent, însă încă simţi nevoia să-ţi împarţi viaţa cu o persoană minunată, atunci poate că este timpul să porneşti în căutarea unui partener.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite