Cele mai importante lucruri pe care bărbaţii le învaţă din relaţiile de cuplu destrămate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adesea, unele dintre cele mai importante lecţii de viaţă le învăţăm din greşelile făcute, lucru care se aplică şi în cazul relaţiilor de cuplu, după cum a relevat un sondaj realizat în rândul bărbaţilor părăsiţi de soţii sau iubite.

Un sondaj realizat de publicaţia americană Woman’s Health în rândul bărbaţilor care au fost părăsiţi de iubite sau soţii a scos la iveală ce au avut de învăţat aceştia din astfel de experienţe dureroase.

1. „M-am îndrăgostit atât de tare încât ajunsesem să o las să facă şi să spună orice fără să protestez în vreun fel, chiar dacă nu eram de acord cu ea. După cum s-a dovedit, nu a fost o atitudine bună pentru relaţia noastră. Într-un final s-a plictisit pentru că nu o provocam în niciun fel, aşa că m-a părăsit şi a trecut mai departe“, a mărturisit Michael B., unul dintre bărbaţii intervievaţi. 

2. „Am învăţat să nu mai spun niciodată într-o relaţie, unei persoane pe care o iubeşti cu adevărat, „probabil mi-ar fi mai bine fără tine“. Pentru că nu s-a terminat deloc bine“, a povestit şi Nathaniel W.

3. “Mi-am dat seama cam târziu că într-o relaţie trebuie să ştii să-ţi alegi bine motivele pentru care merită să te cerţi. Eu şi fosta iubită eram atât de încăpăţânaţi încât ne certam din aproape orice motiv, inclusiv din cauza unor lucruri minore. Iar atunci când nu ne certam, ajunsesem să ne comportăm extrem de atent de teamă că vom spune sau face ceva greşit şi ne vom certa din nou. Am realizat că într-o relaţie trebuie să faci un efort şi să te pui de acord cu persoana iubită, iar certurile să le păstrezi numai pentru motive cu adevărat importante pentru tine“, a explicat Casey F.

4. “Ne-am despărţit după cinci ani, relaţia fiind începută în liceu. Am învăţat că oamenii se schimbă în timp şi că este foarte posibil să nu-ţi mai placă ce a devenit persoana de lângă tine în asemenea măsură încât relaţia nu mai poate continua. A fost deprimant, dar aşa e viaţa. Cred că divorţurile şi despărţirile sunt mai frecvente în zilele noastre şi pentru că oamenii au început să accepte faptul că, în timp, te poţi îndepărta de persoana pe care o iubeşti şi că asta este un motiv pentru care poţi pune capăt unei căsnicii sau relaţii“, a admis Blake A.

5. “Am învăţat pe pielea mea că dacă permiţi aşa ceva, familia persoanei pe care o iubeşti poate să distrugă totul. Părinţii fostei mele iubite nu m-au plăcut încă dinainte să mă întâlnească, pentru că nu aveam profesia şi nici nu eram de religia pe care ei o doreau. Aşa că această atitudine negativă a părinţilor ei faţă de mine a determinat-o să mă părăsească. Data viitoare voi avea grijă să nu mă mai implic în relaţii cu femei pentru care contează atât de mult părerea părinţilor“, a mărturisit Jonathan V.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite