Ce trebuie să ştii despre sexul în timpul menstruaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balonare, crampe, dureri, agitaţie, iritabilitate şi mult sânge, ar putea fi descrierea corectă a simptomelor din timpul ciclului menstrual. Copleşită de toate astea, ai vrea mai degrabă să te bagi în pat, după ce iei un calmant, să dormi, nicidecum să faci sex.

Ştim că în unele zile ale lunii, o partidă de sex cu iubitul tău poate fi ultimul lucru la care te gândeşti, dar te sfătuim să iei în calcul şi aceste lucruri, la care poate nu te-ai gândit până acum. Nu exclude gândul că aţi putea petrece momente plăcute şi nu te gândi că durerile tale se vor amplifica, pentru că nu este deloc aşa.

“Din punct de vedere al sănătăţii, totul este în regulă, cu condiţia ca persoanele în cauză să se simtă confortabil psihic şi fizic cu situaţia”, spune Lauren Streicher, medic la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie de la Universitatea Northwestern.

Iată ce ar trebui să mai ştii, dacă te-ai hotărât să nu mai aştepţi o săptămână până să faci sex cu partenerul.

Îmbunătăţeşte orgasmul şi calmează crampele

Când eşti la menstruaţie, în general, se poate să fii un pic mai excitată decât în mod normal, din cauza nivelului de estrogen şi testosteron, care-ţi inundă trupul. Mai mult decât atât, pentru un plus de plăcere poate fi responsabil şi fluxul de sânge, care asigură o lubrefiere suplimentară. Acest lucru poate contribui la atingerea orgasmului. În plus, activitatea fizică din timpul sexului poate îmblânzi crampele abdominale, iar acest lucru este dovedit ştiinţific.

Află tot ce trebuie să ştii despre sexul în timpul menstruaţiei pe clickpentrufemei.ro. 

Runda a doua. Cum o convingi să faceţi din nou sex
De ce să faci sex în fiecare zi. 6 motive ştiinţifice

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite