Ce să nu faci la prima întâlnire: greşeli pe care trebuie să le eviţi

0
0

Experţii au dezvăluit care sunt cele şase lucruri pe care trebuie să le eviţi la prima întâlnire pentru a nu face o impresie proastă.

Primele întâlniri au o încărcătură emoţională mixtă. Poţi merge cu gândul că vei cunoaşte dragostea vieţii tale sau poţi ieşi într-o seară pe care o vei petrece cu discuţii scurte, insipide, întrebându-te de ce te afli acolo. 

Lucrurile au devenit mai complicate odată cu aplicaţiile de dating, prin intermediul cărora rişti să întâlneşti pe cineva care are poze false de profil şi ajungi să nu îţi doreşti să te afli alături de persoana care stă lângă tine.

Şi chiar dacă sfârşeşti prin a săruta respectiva persoană, în mintea ta se află tot felul de frământări: „De ce nu a râs la glumele mele?“, „Am vorbit prea mult despre mine?“, „Dacă urăşte vinul ales de mine?“. 

Toate aceste întrebări ar putea să devină mai simple datorită experiţilor în dating, care au dezvăluit ce ar trebui să nu faci la prima întâlnire, potrivit The Independent.

1. Nu pleca după 15 minute 

Atunci când conversaţia devine fadă, poate fi tentant să pleci fără a spune măcar „la revedere“. „Dacă nu este într-adevăr o situaţie de urgenţă reală, sunt întotdeauna uimită când oamenii cred că a dispărea este un mod bun de a spune «Nu, mulţumesc». Din contră, dă dovadă de laşitate şi este penibil. Nu face asta. Dacă lucrurile nu merg bine, cel puţin trebuie să rămâi la un pahar“, a explicat psihologul de cuplu Madeleine Mason Roantree. 

2. Nu folosi tactica „negging“, o manipulare emoţională a femeilor

Este unul dintre cele mai vechi trucuri din cartea sau, mai exact, din manualul controversat al artistului Neil Strauss, „The Game“, care îi încurajează pe bărbaţi să critice femeile pentru a le seduce, o tactică pe care Strauss o numeşte „negging“. Nu face asta, spune Mason, care sfătuieşte ferm să nu începi vreun fel de joc psihologic când te întâlneşti cu cineva, mai ales la prima întâlnire.

3. Nu vorbi despre viitor

Când eşti la prima întâlnire şi eşti foarte entuziasmat de persoana din faţa ta, s-ar putea ca mintea ta să înceapă să plănuiască nunta în timp ce faci o pauză să mergi la toaletă. Însă, oricât de entuziasmat ai fi când te gândeşti la viitor, specialiştii avertizează că ar fi bine să îndepărtezi din mintea ta planurile cu cealaltă persoană, cum ar fi invitaţia la nuntă sau ieşirea la un grătar weekendul următor. 

„Concentrează-te pe aici şi acum şi mai puţin pe sugestiile de a te însoţi la un eveniment următor. Indiferent de cât de mult îl placi de la început, asta este prea mult, prea repede“, recomandă psihologul. 

4. Nu începe să îl interoghezi despre CV-ul său

„Nu trata întâlnirea ca pe un interviu de angajare“, spune expertul Hemmings. „S-ar putea să vrei să ştii totul despre el, dar unele întrebări sunt prea mult pentru o primă întâlnire. Primele întâlniri sunt despre discuţii reciproce, sub formă de conversaţie“, a adăugat el.  

5. Nu lua cu tine un prieten

A lua cu tine un prieten la o întâlnire pentru suport moral nu este recomandat. „Este ciudat şi o barieră majoră pentru persoana pe care o întâlneşti. Un client al meu a făcut recent acest lucru şi întâlnirea a fost scurtă şi nu au fost planificate viitoare întâlniri“, spune psihologul.

6. Nu cere favoruri

Să presupunem că întâlnirea nu merge bine, dar eşti un fotograf aspirant şi ai realizat că totul nu este pierdut deoarece persoana cu care te afli are un studio de succes. Poate că aţi avea o relaţie romantică plictisitoare, dar sună bine o afacere. Indiferent cât de tentant ar fi, să nu exploatezi pe cineva cu care te afli la întâlnire pentru profesia sau abilităţile ei, spune Mason. Pur şi simplu, nu este momentul potrivit.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite