Ce este sexul tantric. Poziţii pentru începători care aduc partenerii pe culmile plăcerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexul tantric este diametral opus sexului tradiţional FOTO Shutterstock
Sexul tantric este diametral opus sexului tradiţional FOTO Shutterstock

Sexul tantric presupune masaje erotice, tehnici speciale de respiraţii şi poziţii sexuale inedite, acrobatice, cu totul diferite decât cele practicate în mod curent de majoritatea oamenilor.

Tantra, din cuvântul sanscrit care înseamnă „împletit/îmbinat“, este o filosofie străveche care îşi are originile în hinduism, budism şi taoism. În timp ce occidentalii tind să o asocieze cu poziţiile ilustrate în Kama Sutra, practicanţii spun că de fapt nu are prea mult de-a face cu sexul. 

Tantra este o denumire recentă, dată unui complex de ritualuri care presupun în special meditaţie, practică apărută în India în jurul secolului al V-lea. În prezent, tantra este asociată cu anumite practici sexuale inedite, deşi ele nu au fost la început esenţiale acestui concept spiritual.

Sexul tantric sau neotantra este, de fapt, o variantă modernă, occidentală a tantrei, care presupune reinterpretări ale acestui concept. În prezent, în Occident, începând cu anii 1960, neotantra a fost redusă la anumite ritualuri sexuale, fără să se mai ţină cont de aspectul spiritual.

Află aici de ce sexul tantric este diametral opus sexului tradiţional şi care sunt poziţiile pentru începători.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite