Ce boli îţi pot afecta viaţa sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cauzele comune pentru diverse afecţiuni, stresul este şi el pe lista vinovaţilor pentru problemele sexuale.
Una dintre cauzele comune pentru diverse afecţiuni, stresul este şi el pe lista vinovaţilor pentru problemele sexuale.

Se ştie că viaţa sexuală este o parte importantă când vine vorba de viaţa de cuplu. Află în rândurile de mai jos care sunt problemele de sănătate care pot afecta viaţa sexuală dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător!

Afecţiunile cardiace

E drept că Asociaţia americană a cardiacilor a dat asigurări persoanelor cardiace şi care au suferit de atac de cord că sănătatea lor nu este pusă în pericol în timp ce întreţin raporturi sexuale.

Totuşi, unele persoane trebuie să fie precaute, motiv pentru care e posibil să apară senzaţia de neîmplinire pe plan sexual. Este cazul celor supraponderali, deoarece în timpul orgasmului, tensiunea creşte periculos de mult.

Dacă medicul a declarat bolnavul apt de efort fizic, atunci nu ar trebui să apară probleme. De asemenea, trebuie evitată asocierea tratamentului medicamentos pentru inimă cu acela pentru disfuncţiile erectile, fără a cere sfatul medicului de familie sau al cardiologului.

Unele infecţii

Un tip de infecţie care afectează uterul, trompele uterine şi ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvină). Deoarece se manifestă prin dureri abdominale intense şi prin dureri în timpul contactului sexual, se numără şi ea printre bolile care afectează foarte mult viaţa sexuală. Atenţie! Dacă nu este tratată corect, poate să ducă la infertilitate.

Tulburările hormonale

Femeile aflate la premenopauză, menopauză sau în perioadă de lăuzie au de suferit din cauza unei scăderi a nivelului de testosteron, hormon sexual. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului.

Din nefericire, secreţia de testosteron scade în cazul femeilor, după depăşirea vârstei de 20 de ani. Dacă scăderea dorinţei sexuală devine o problemă care persistă, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Află pe clicksanatate.ro ce alte probleme de sănătate pot afecta viaţa sexuală

Durerile renale: când e cazul să te îngrijorezi

Ce nu ştiai despre oţetul balsamic

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite