Câţi români care îşi caută alesul consideră că nu au greşit cu nimic în relaţiile anterioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 60% din respondenţi, indiferent de sex, susţin că nu au greşit cu nimic în relaţia anterioară. FOTO Arhiva
Aproape 60% din respondenţi, indiferent de sex, susţin că nu au greşit cu nimic în relaţia anterioară. FOTO Arhiva

Dragostea, mai exact găsirea unui partener de viaţă, este un obiectiv important anul acesta pentru românii care nu sunt implicaţi într-o relaţie de cuplu, arată un sondaj realizat de sentimente.ro.

În cadrul sondajului, 33% din românii singuri care speră să-şi descopere perchea prin intermediul unui site de dating au mărturisit că nu au o relaţie stabilă pentru că pur si simplu nu au avut timp pentru a întâlni pe cineva, în timp ce aproape 31% au pus punct unei relaţii serioase de curând.

De asemenea, 25% din bărbaţii singuri spun că dorinţa lor pentru 2016 este să se căsătorească, iar din aceştia 65% nu au o parteneră de mai bine de un an. Vârsta medie a acestor bărbaţi este de 40 de ani. Pe de alta parte, femeile sunt spun că îşi doresc în special să-şi găsească un iubit (55%), iar într-un procent mai mic să se şi căsătorească.

Interesant este că deşi acum sunt singuri, aproape 60% din respondenţi, indiferent de sex, susţin că nu au greşit cu nimic în relaţia anterioară. Doar 2% recunosc că motivul despărţirii a fost infidelitatea, în timp ce 16% spun că pur şi simplu nu au mai investit timp şi sentimente în relaţia respectivă.

Împlinirea în dragoste, obiectivul principal în 2016 

Ambele sexe pun pe primul loc în 2016 familia şi dorinţa de a avea la cine să se întoarcă seara acasă. Prin comparaţie, doar 4,8% ar dori să aibă o carieră care să le aducă mari satisfacţii financiare, iar 10% să aibă un statut care să impună respectul celorlalţi.

O explicaţie ar fi faptul că aceste persoane au o vârstă medie de 30-40 de ani, sunt persoane care au deja un statut social, o carieră, iar acum realizează că le lipseşte împlinirea pe plan personal. Pe unii tocmai cariera sau lipsa timpului i-a îndepărtat de fostul partener şi au ajuns la vârsta şi la momentul în viaţă când îşi doresc o familie mai mult decât orice altceva, a precizat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului de dating sentimente.ro.

Tocmai de aceea, chiar dacă au apelat la o metodă poate mai puţin clasică de a întâlni pe cineva, cum este datingul online, 44% din cei care au răspuns la sondaj spun că ar ieşi la o întâlnire cu cineva cunoscut online, în mai puţin de o săptămână de conversaţii la distanţă.

Un procent semnificativ (33%) ar aştepta cel mult trei săptămâni înainte de a se întâlni cu cineva cunoscut online. 9% mărturisesc că doar caută un partener de conversaţie online, nefiind încă pregătiţi să treacă la următorul nivel al relaţiei. „Un motiv pentru care aceşti oameni singuri au apelat la datingul online, pe lângă timp, este anturajul. Cei mai mulţi (77%) au până în cinci prieteni singuri, prin urmare anturajul este format, de la o vârstă, în special din cupluri şi cercul se închide aici. Datingul online este o soluţie nu doar pentru a-ţi găsi un partener, ci şi pentru a-ţi extinde cercul de cunoscuţi, de prieteni care au aceleaşi interese şi valori şi care sunt disponibili”, a punctat Dragomir.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite