Cum se schimbă orgasmul bărbaţilor odată cu vârsta: cauzele care diminuează plăcerea sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jurul vârstei de 45 de ani, bărbaţii încep să producă anual cu 1.48% mai puţină spermă, iar diminuarea volumului de spermă poate afecta, de asemenea, calitatea orgasmului, conform doctorului Paduch. FOTO Arhiva
În jurul vârstei de 45 de ani, bărbaţii încep să producă anual cu 1.48% mai puţină spermă, iar diminuarea volumului de spermă poate afecta, de asemenea, calitatea orgasmului, conform doctorului Paduch. FOTO Arhiva

Timpul nu iartă pe nimeni şi nimic, inclusiv calitatea orgasmelor în cazul bărbaţilor, dar şi capacitatea acestora de a ajunge la orgasm, avertizează medicii specialişti.

Medicul urolog Darius Paduch a explicat pentru publicaţia Men’s Health modul în care plăcerea sexuală are de suferit pe măsură ce bărbaţii înaintează în vârstă.

Acesta a trecut în revistă modurile în care vârsta afectează orgasmul în cazul bărbaţilor, dar şi felul în care pot reprezentanţii sexului puternic să contracareze aceste efecte nedorite.

1. Odată cu înaintarea în vârstă apar şi responsabilităţile 

În vremea studenţiei probabil că nu există prea multe probleme care să-i distragă unui tânăr atenţia de la acţiunea la care se concentrează 100%, adică sexul. Însă, pe măsură ce înaintează în vârstă, atenţia se distribuie către responsabilităţi care devin mai importante, cum ar fi locul de muncă, familia, copiii etc. Cum psihicul joacă un rol esenţial în procesul care duce la obţinerea orgasmului, este nevoie să activăm anumite zone ale creierului, precizează Dr. Paduch, şi nu putem face asta dacă mintea ne stă în altă parte. Medicul spune că, adesea, bărbaţii de vârstă mijlocie îi spun că nu mai simt orgasmul la fel de intens ca în tinereţe: „Calitatea orgasmului poate fi afectată de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Pentru a ne scoate din cap problemele de zi cu zi ar fi indicat să-i cerem partenerei să ne facă un masaj, favor pe care putem să-l returnăm. Masajul ne ajută să ne relaxăm şi, în acelaşi timp, ne vom concentra mai bine pe senzaţiile fizice.”

2. Ignori importanţa gesturilor de afecţiune

Dacă la începutul relaţiei nu-ţi poţi ţine mâinile departe de trupul partenerei, după ani de zile se instalează obişnuinţa şi bărbatul este mult mai relaxat în această privinţă. Dar tocmai faptul că îmbrăţişările şi săruturile se răresc afectează calitatea orgasmelor, lucru confirmat şi de un studiu publicat în Archives of Sexual Behavior. S-a observat că în cazul bărbaţilor ceva mai în vârstă care nu mai obişnuiau să-şi atingă partenerele şi dincolo de actul sexual, probabilitatea de a ajunge la orgasm era de 2,4 ori mai mică decât în cazul bărbaţilor care nu renunţaseră la gesturile de afecţiune cu miză sexuală. Şi asta pentru că acest tip de gesturi ajută la consolidarea sentimentului de intimitate şi ajută la diminuarea inhibiţiilor.

3. Nivelul de testosteron scade

“Testosteronul joacă un rol esenţial în modul în care bărbaţii resimt orgasmul. Dar, pe măsură ce un bărbat îmbătrâneşte, nivelul de testosteron scade” spune Dr. Paduch. Scăderea nivelului de testosteron are impact şi asupra libidoului, adică pofta de sex scade. De asemenea, pot să apară diverse disfuncţii erectile. Un studiu în acest sens a arătat că în jurul vârstei de 45 de ani, bărbaţii încep să producă anual cu 1.48% mai puţină spermă, iar diminuarea volumului de spermă poate afecta, de asemenea, calitatea orgasmului, conform doctorului Paduch. Cu toate că este posibil ca un bărbat să aibă orgasm şi fără să ejaculeze, senzaţia de plăcere este mult diminuată atunci când ejacularea nu are loc. Uretra se umflă pentru a expulza sperma, iar acest lucru contribuie la intensificarea senzaţiei de plăcere.

4. Kilogramele în plus omoară plăcerea

Organismul bărbaţilor obezi transformă mare parte din cantitatea de testosteron produs în estradiol, care este o versiune a hormonului feminin estrogen, iar asta nu ajută prea mult libidoul masculin, explică Dr. Paduch. Mai exact, o cantitate mai mare de estradiol inhibă erecţiile. Soluţia în acest caz este ca bărbatul în cauză să revină la o greutate adecvată. Nu în ultimul rând, exerciţiile fizice ajută la producerea endorfinelor, care influenţează pozitiv producerea erecţiilor.

4. Alte probleme de sănătate, cum este diabetul

Dincolo de disfuncţiile erectile se pot ascunde adesea alte probleme de sănătate, atenţionează medicul american.Iar diabetul este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează producerea orgasmului în cazul bărbaţilor. Mai exact, diabetul poate efecta terminaţiile nervoase din zona penisului, ceea ce reduce abilitatea de a simţi senzaţia oferită de fricţiune în timpul sexului cu penetrare. La vârste mai înaintate se poate înregistra şi o scădere a nivelului de dopamină, o substanţă care joacă un rol important în calitatea orgasmului.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite