Care sunt vârstele la care suntem mai predispuşi să înşelăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O serie de dezvăluiri arată care sunt vârstele la care eşti predispus să înşeli FOTO Arhivă
O serie de dezvăluiri arată care sunt vârstele la care eşti predispus să înşeli FOTO Arhivă

În mod surprinzător, în anumite perioade ale vieţii oamenii sunt mai predispuşi la infidelitate. Un sondaj şi o cercetare au descoperit care sunt vârstele la care partenerii tind să înşele.

Site-ul IllicitEncounters.com a stabilit printr-un sondaj care sunt posibilele perioade în care unul dintre parteneri este dispus să îl înşele pe celălalt. Astfel, „vârstele periculoase“ se dovedesc cele de la sfârşitul deceniilor. De exemplu, vârsta de 39 de ani este una dintre cele mai periculoase, partenerii fiind doritori de noi aventuri. Totodată, vârstele de 29 şi 49 de ani se dovedesc la fel de periculoase, descoperirile aplicându-se pentru ambele sexe, scrie „Huffington Post“

Atenţia la perioada de dinainte de schimbarea „prefixului“

Descoperirile au fost confirmate şi de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii New York, care au colaborat cu site-ul pentru a determina vârsta persoanelor aflate în căutare de parteneri sexuali ocazionali. 

Cercetătorii au tras concluzia că oamenii implicaţi într-o relaţie sunt cel mai predispuşi la infidelitate în anul în care schimbă prefixul, deci între 29 şi 30 de ani, 39 şi 40 de ani, etc. Autorii studiului au precizat că este primul studiu de o asemnea amploare despre infidelitate, iar ce este mai important, informaţiile au fost culese fără a exista riscul ca subiecţii să nu ofere răspunsuri sincere. 

Prin urmare, cercetătorii consideră că persoanele implicate în relaţii de durată sau căsătorite ar trebui să acorde o atenţie deosebită încheierii acestor cicluri de zece ani, ţinând cont de faptul că riscul de infidelitate creşte semnificativ.

În ceea ce priveşte realizarea unor studii anterioare despre infidelitate, cercetătorii au explicat că subiecţii au arătat că înţeleg extrem de diferit ideea de infidelitate. Pentru unii se traduce prin infidelitate emoţională, care se reduce la flirt sau împărtăşirea unor secrete, în timp ce pentru alţii infidelitatea presupune activităţi specifice preludiului sexual sau actul sexual în sine.

De ce înşelăm

Alte studii pe această temă au scos la iveală că bărbaţii şi femeile înşală din motive diferite. Astfel, bărbaţii au spus că nu sunt satisfăcuţi sexual, în timp ce femeile sunt infidele pentru că nu se simt satisfăcute emoţional de parteneri. Pe de altă parte, bărbaţii sunt mai deranjaţi când află că iubitele sau soţiile au avut o relaţie pur sexuală, în timp ce femeile sunt mai afectate dacă iubiţii sau soţii au avut o aventură cu o femeie de care s-au îndrăgostit. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite