Capcana „cutiei cu imagini”: cum îţi convingi copilul să se uite mai puţin la desene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum îţi convingi copilul să se uite mai puţin la desene. Televizorul poate avea repercusiuni asupra copilului, motiv pentru care cei mici nu ar trebui lăsaţi prea mult timp în faţa „cutiei cu imagini”, chiar dacă sunt mari fani ai desenelor animate. Există, însă, metode prin care îi putem determina să acorde mai puţină atenţie dispozitivului.

Televizorul, folosit de unii părinţi drept o metodă de calmare sau de „imobilizare” a celor mici, poate avea efecte periculoase asupra celor mici, afectându-le nu doar vederea, ci şi întregul psihic. Cum în zilele noastre micuţii au la dispoziţie o mulţime de programe de televiziune cu desene animate, aceştia tind să petreacă mai mult timp decât este sănătos „în compania” personajelor preferate. Există, însă, metode prin care părinţii le pot direcţiona interesul către alte activităţi:

Cum îţi convingi copilul să se uite mai puţin la desene: puzzle-uri adecvate vârstei lui

Potrivit sfatulmedicului.ro, puzzle-urile adecvate vârstei sunt o alternativă bună pentru micuţi, dacă vreţi să îi îndepărtaţi de televizor. Puteţi folosi unul cumpărat sau puteţi realiza singuri un puzzle dintr-o fotografie, o felicitare sau un calendar, tăind materialul ales în bucăţi mari. Vă puteţi lăsa copilul să rearanjeze singur bucăţile pe o foaie de hârtie.

Citiţi cu voce tare sau îndemnaţi-l să citească singur

Cumpăraţi câteva cărţi noi de la librarie şi citiţii. Pentru o abordare mai distractivă, ajutaţi-l să construiască un fort şi încurajaţi-l să citească singur, la lumina unei lanterne. 

Cum îţi convingi copilul să se uite mai puţin la desene: organizaţi albume foto împreună

Aşezaţi pozele împreună în albume. Această activitate depinde de vârsta copilului, pentru că, dacă este prea mic, ar putea strica fotografiile.  

Desenaţi şi dansaţi împreună

Îi puteţi furniza materialele de lucru pentru desen micuţului  sau îl puteţi încuraja să danseze pe muzica de la radio.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite