Bărbaţii spun „te iubesc“ înaintea partenerelor: de ce preferă femeile să audă declaraţia după ce fac sex

0
0
Bărbaţii spun primii „te iubesc, iar femeile au nevoie de timp pentru a-şi declara dragostea faţă de partener FOTO Arhivă
Bărbaţii spun primii „te iubesc, iar femeile au nevoie de timp pentru a-şi declara dragostea faţă de partener FOTO Arhivă

Deşi mult timp s-a crezut că femeile tind să-şi exprime mai devreme sentimentele, un nou studiu scoate la iveală faptul că bărbaţii spun primii „te iubesc“. Nu sunt mai sentimentali, însă cercetătorii sunt de părere că, în mod conştient sau nu, aceştia au un motiv ascuns.

Să spui „te iubesc“ pentru prima dată într-o relaţie poate fi incredibil de înfricoşător, dar este un pas important pentru ambii parteneri. Trebuie să fii sigur de ce simţi şi să înţelegi că partenerul tău s-ar putea să nu fie pregătit să-ţi răspundă în acelaşi fel. „Nicodată nu trebuie să te grăbeşti să spui «Te iubesc». Trebuie să te asiguri că această declaraţie nu îl va face pe partener să se simtă inconfortabil, iar asta necesită timp“, spune psihologul Nikki Martinez.

Probabil vă întrebaţi de ce este atât de dificilă alegerea perioadei în care să îţi declari iubirea pentru o persoană. Fie că eşti speriat sau foarte încantat să faci această destăinuire, trebuie să conştinetizezi că este un lucru extrem de important într-o relaţie, scrie bustle.com.

„Ca să fiu sincer, sunt puţine lucrurile pe care mi le pot imagina mai ciudate decât a spune «Te iubesc» şi a auzi «Îţi mulţumesc»“, a spus Arta Markman, psiholog la Universitatea din Texas, care este de părere că teama că nu vor primi acelaşi răspuns îi împiedică pe mulţi dintre parteneri să-şi declare sentimentele.

Bărbaţii spun primii „te iubesc“

Nu numai că sunt mai mai predispuşi să spună primii „te iubesc“, însă un studiu realizat de Marissa Harrison, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania, a scos la iveală că unii bărbaţi tind să-şi declare iubirea mai devreme cu câteva săptămâni înaintea femeilor, atunci când se implică într-o relaţie.

Femeile, pe de altă parte, au nevoie de timp pentru a fi sigure de sentimentele lor. Harrison a descoperit ca femeile tind să îşi acorde timp pentru a evalua în mod corect potenţialul partener, mai degrabă decât să se arunce în declaraţii de care nu sunt sigure.

Surprinzător sau nu, un studiu realizat în 2011 de Universitatea din Michigan, a constatat că unii bărbaţi spun „te iubesc“ cu scopul de a câştiga încredere şi de a obţine cu mai multă uşurinţă sex, fie că sunt conştienţi sau nu de acest lucru. Această încercare a bărbaţilor eşuează de cele mai multe ori, acelaşi studiu constatând că femeile nu simt nevoia să audă „te iubesc“ prea devreme. Mai mult, ele asociază acest lucru cu nesinceritatea.

Femeile preferă să audă declaraţia după ce fac sex pentru prima dată

De fapt, studiul a aratat că femeile vor să audă cuvintele „te iubesc“ după ce au făcut sex pentru prima dată mai degrabă decât înainte. Ceea ce are sens, dacă te gândeşti că ele se tem că partenerul ar putea fi lipsit de sinceritate. După ce fac sex, nu ar mai avea niciun motiv ascuns pentru a-şi declara dragotea.

Conform studiului, unii bărbaţi nici măcar nu îşi dau seama de graba lor, în timp ce alţii spun că simt o presiunea de a face primul pas spre declararea dragostei.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite