Asigurările pentru ziua nunţii, din ce în ce mai solicitate de miri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirii din România se pot compara, în ceea ce priveşte costul mediu al nunţii, care ajunge la 5.000 de euro, cu restul europenilor FOTO Shutterstock
Mirii din România se pot compara, în ceea ce priveşte costul mediu al nunţii, care ajunge la 5.000 de euro, cu restul europenilor FOTO Shutterstock

Organizarea unei nunţi presupune un efort financiar considerabil, indiferent de locul unde se desfăşoară evenimentul. În România, cuplurile de miri ajung să plătească, în medie, 5.000 de euro pentru ziua cea mare, iar în 2011 se estima că românii vor cheltui 660 de miliarde de euro pentru astfel de evenimente.

În lumina acestor date, nu este de mirare că asigurările de nuntă încep să depăşească stadiul de moft şi să devină interesante pentru tot mai mulţi tineri însurăţei, relatează abc.news.

Mirii din România se pot compara, în ceea ce priveşte costul mediu al nunţii, cu restul Europei, din moment ce şi polonezii, nemţii şi francezii plătesc pe-o nuntă 5.000 de euro. Costul creşte în ceea ce-i priveşte pe britanci, până la 6.000 de euro, şi pe italienii, respectiv 10.000 de euro, conform unui studiu făcut de Western Union. Americanii fac găuri considerabile în buget, cu 28.400 de dolari cheltuiţi, în medie, pentru organizarea nunţii. 

De altfel, americanii se şi numără printre cei mai interesaţi de acest tip de asigurare, conform abc.news, oportunitate îmbrăţişată de tot mai multe companii de asigurări.

Vicepreşedintele Travelers Insurance, Ed Charlebois , a declarat că la acest moment piaţa poliţelor de asigurărilor pentru nunţi nu este una foarte profitabilă, deşi se preconizează că va creşte tot mai mult în următoarea perioadă, dar aceasta reprezintă punctul de plecare pentru formarea unei relaţii între un cuplu tânăr şi companie. Astfel, pe viitor, există mari şanse ca perechea să fie fidelizată, în aşa fel încât aceasta să încheie şi alt tip de asigurări cu aceeaşi companie, de la asigurări pentru casă, până la cele de viaţă. S-a întâmplat ca asigurarea pentru ziua nunţii să fie solicitată şi în România, dar companiile de la noi nu încurajează, deocamdată, acest serviciu.

Asigurarea pentru nuntă include nu doar posbilitatea de despăgubire în cazul în care unul dintre miri se răzgândeşte în ziua cea mare (opţiune regândită de companiile americane după ce s-au confruntat cu mai multe fraude, iar acum se aplică numai dacă miri anulează nunta cu 9 luni înainte de ziua nunţii-nr.), ci şi varianta în care unul dintre ei se poate îmbolnăvi taman la data programată. 

Pot fi incluse şi situaţii de accidentări, în urma cărora mirii sau părinţii acestora nu mai pot lua parte la nuntă, sau cazuri de deces. De asemenea, pe listă se regăsesc vremea nefavorabilă, pierderea sau deteriorarea rochiei de mireasă sau a costumului de mire, ceremonia anulată din cauza preotului sau a celor care ar trebui să oficieze căsătoria, dar şi tortul de nuntă. Luna de miere poate fi asigurată, în schimb, cu ajutorul unei poliţe de călătorie, dacă voiajul are loc în străinătate.

Citeşte şi: 

„Nunţile sunt expresia stilului kitschos, ar trebui să ne rugăm de homosexuali să ni se alăture ca să mai tempereze situaţia”

Tradiţii de nuntă din toată lumea

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite