Adevărat sau fals despre sexualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexualitatea nu este doar o chestiune de mecanică trupească, ci o 
experienţă complexă, în care mulţi factori joacă un rol important.
Sexualitatea nu este doar o chestiune de mecanică trupească, ci o experienţă complexă, în care mulţi factori joacă un rol important.

Sexualitatea este un lucru firesc, natural. Cu toate acestea, nu am depăşit anumite tabuuri şi avem reţineri să vorbim despre relaţia noastră intimă. Un teren fertil pentru tot felul de mituri, a căror veridicitate e greu de stabilit. Noi am adunat câteva dintre cele mai răspândite şi am încercat să aflăm dacă sunt sau nu adevărate.

Mărimea contează. FALS

„Nu, nu mărimea contează”, spune psihoterapeutul Adina Demian. Potrivit specialiştilor, nu mărimea penisului este determinantă pentru obţinerea satisfacţiei dorite, ci atitudinea partenerilor, comunicarea deschisă pe această temă, implicarea şi securizarea emoţională. „O femeie poate fi satisfăcută şi cu un penis a cărui mărime este de 9 centimetri. Eşecurile provin, mai degrabă, dintr-o atitudine neadecvată (centrarea prea mare pe sine sau, dimpotrivă, pe nevoile partenerei, o preocupare prea mare faţă de felul cum eşti perceput de parteneră, teama de eşec, lipsa siguranţei de sine)“, afirmă psihologul.  

Nu există plăcere fără orgasm. FALS

La bărbaţi, plăcerea, orgasmul şi ejacularea nu sunt neapărat legate. Astfel, un bărbat poate ejacula fără a avea orgasm, dar poate simţi o plăcere intensă fără a fi ejaculat. În acelaşi mod, la femei bucuria poate să apară şi fără a exista orgasm. Prin urmare, putem avea o sexualitate intensă şi dacă nu ajungem, în mod sistematic, la orgasm. Nu este vorba despre performanţă în acest sens, ci mai degrabă de mai mulţi parametri: dorinţa, renunţarea, încrederea în celălalt, stima de sine. Plăcerea se întâmplă şi în mintea noastră.

Află pe Clicksanatate.ro mai multe mituri despre sexualitate!

Supa care înlocuieşte antibioticele

Aşa ai picioare frumoase!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite