7 lucruri mai puţin ştiute despre masturbarea feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiect tabu inclusiv pentru reprezentantele sexului frumos, masturbarea este o modalitatea de a-ţi cunoaşte propriul trup şi astfel de a avea parte de o viaţă sexuală împlinită. În ciuda faptului că 92% din femei se masturbează în mod regulat, prea puţine persoane ştiu de ce este chiar indicat să se masturbeze.

Masturbarea ţine de intimitatea fiecăruia, bărbat sau femeie, însă lipsa informaţiilor şi faptul că este considerat un subiect tabu în secolul al XXI-lea nu face decât să ne lipsească de beneficiile acestei activităţi, notează YourTango. În acest scop, editorii publicaţiei eu realizat, pe baza sfaturilor venite din partea sexologilor, ginecologilor şi datelor oferite de studii efectuate pe acest subiect, o listă cu lucruri mai puţin cunoscute despre masturbarea feminină.

1. Un număr mai mare de femei decât am crede se masturbează regulat, mai exact 92%. Nu în ultimul rând, 60% din femei se masturbează de 2-3 ori pe săptămână, iar 10% în fiecare zi.

2. Există femei care obţin orgasmul doar imaginându-şi scene erotice, deci fără stimulare manuală. Barry Komisaruk, un neurocercetător din cadrul Universităţii Rutgers din SUA a studiat acest fenomen observat la femeile care ajung la climax fără să se atingă în vreun fel. Conform celor observate în urma investigaţiei prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) cercetătorul a ajuns la concluzia că aceste femei au trăiri la fel de intense în timpul unui orgasm psihic ca în cazul unui orgasm obţinut prin stimulare manuală.

3. Prima trimitere clară la masturbarea feminină din istorie apare într-o figurină din lut numită femeia de la Hagar Qim, statuetă care datează din anul 4 î.Hr, fiind descoperită pe locul unui templu de pe insula Malta.

4. Conform unui studiu din 2002, desfăşurat la Universitatea de Stat Pennsylvania, femeile sunt mult mai deschise la discuţii despre sex decât bărbaţii. Astfel, femeile abordează cu relaxare mult mai mare decât bărbaţii subiecte dintre cele mai variate, iar masturbarea se numără printre acestea.

5. Masturbarea ajută la calmarea durerilor menstruale graţie hormonilor fericirii, oxitocina şi serotonina, care sunt eliberaţi în organism timpul plăcerii obţinute prin autostimulare.

6. Masturbarea este folosită de femei şi pe post de somnifer natural. Un procent de 32% din femei fac regulat acest lucru şi este uşor de înţeles de ce procedează aşa: orgasmul ajută la detensionare şi o dată cu relaxarea vine şi somnul lin.

7. Bărbaţii ar putea să fie dezamăgiţi la aflarea acestui lucru, dar un studiu recent a arătat că 41% din femei sunt mai satisfăcute în urma masturbării decât de sexul cu partnerul de viaţă.
 

Citiţi şi:

De ce mimează femeile orgasmul?

VIDEO Mărimea chiar contează pentru ca femeia să ajungă la orgasm

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite