6 trucuri de revigorare a vieţii sexuale: „O parte din dorinţa de a face sex se dezvoltă atunci când partenerul se simte atrăgător”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este demonstrat deja că pasiunea dintre parteneri se stinge odată cu înaintarea în relaţie. Fie că este vorba de griji, stres sau lipsa timpului, nu trebuie uitat că sexul reprezintă motorul oricărei relaţii.

Lipsa timpului, stresul şi monotonia pot influenţa frecvenţa sexului. În cazul în care treceţi printr-o perioadă nu foarte benefică din acest punct de vedere, este timpul să acţionaţi.

„Unul dintre motivele pentru care atât de multe cupluri sunt blocate în căsătorii frustrante este sexual. Din păcate, problema persistă pentru că partenerii se simt inconfortabil să vorbească despre aceste lucruri”, a declarat Erica Marchand, psiholog specializat în terapia de cuplu, care a oferit câteva sfaturi pentru cei care se confruntă cu o viaţă sexuală nemulţumitoare.

Descoperă motivul pentru care amânaţi de cele mai multe ori sexul

„Un punct de plecare este onestitatea. Trebuie să comunicaţi fără a nega sau ignora motivele pentru care amânaţi sexul. O cauză ascunsă ar putea fi furia acumulată pe parcursul relaţiei, sau resentimentele. Lipsa sexului poate provoca probleme medicale cum ar fi modificarile hormonale sau depresie”, a adăugat Marchand.

Încetaţi cu scuzele

„Ne folosim de scuze pentru a justifica tot ce se întâmplă în viaţa noastră. De la amânarea mersului la sală sau uitarea zilelor de naştere ale prietenilor, până la lucruri mai serioase. Totuşi, nu te folosi de scuze pentru a nu face sex cu partenerul de viaţă”, a recomandat psihologul.

Notează-ţi zilele rezervate sexului pe calendar

Poate părea puţin forţat, dar este o bună metodă de a respecta o frecvenţă a sexului. "Toti clientii mei folosesc  această metodă. Cu un stil de viaţă plin de activităţi stresante şi deadline-uri, există rareori posibilitatea de a face sex spontan. Luaţi în considerare variant programării sexului şi anunţaţi-vă partenerul de acest lucru", a spus specilistul, pentru huffingtonpost.com.

Fă-ţi partenerul de viaţă să se simtă dorit

„O parte din dorinţa de a face sex se dezvoltă atunci când partenerul se simte atrăgător. Încearcaţi să găsiţi noi modalităţi de a face progrese în această direcţie, devenind iubitori şi senzuali. Puteţi trimite un sms sexy sau să-i oferiţi o îmbrăţişare partenerei, în timp ce pregăteşte cina” a spus Marchand.

Păstrează în minte că sexul trebuie să fie distractiv

S-ar putea să scapaţi de grija de a face sex, dacă păstraţi în minte faptul că acesta trebuie să fie distractiv. Înceracaţi să vă bucuraţi de momentele în care sunteţi cu partenerul, fără să fiţi stresaţi de cum şi ce trebuie să faceţi. „Din cauza filmelor de pe internet, cele mai multe cupluri au o imagine exagerată despre sex, care le crează o stare de stres. Focusaţi-vă pe ce vă face să vă simţiţi bine, fără să vă autoevaluaţi. Petreceţi mai mult timp chicotind şi vorbind tot felul de  prostii”, a recomandat psihologul.

Ieşi din zona de confort şi înceracă lucruri noi

Multe cupluri se blochează într-o rutină sexuală. Adoptă mereu aceeaşi poziţie de sex, acelaşi loc şi, de cele mai multe ori, fac sex în aceeaşi perioadă a zilei. Pentru a depăşi rutina, Marchand recomandă cuplurilor să facă schimbări îndrăzneţe: „ Gândiţi-vă la toate dorinţele sexuale sau fanteziile pe care le-aţi păstrat în minte, simţindu-vă jenat sau speriat de modul în care partenerul ar putea reacţiona. Este momentul să spuneţi că sunteţi deschiţi la idei noi, fără să ţineţi cont de nicio prejudecată. Uneori, pur şi simplu, deschiderea acestui subiect poate aduce un suflu noua relaţiei.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite