6 motive pentru care încă eşti singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragostea vine atunci când te aştepţi mai puţin, crede specialista Elise Sex. FOTO Shutterstock
Dragostea vine atunci când te aştepţi mai puţin, crede specialista Elise Sex. FOTO Shutterstock

Dacă  nu ţi-ai găsit încă jumătatea, de vină poate fi un anumit tip de comportament pe care îl afişezi, stilul vestimentar sau, pur şi simplu, înaintarea în vârstă.

Elise Sax, autoarea romanului „An Affair to Dismember“, explică pentru publicaţia „The Huffington Post“ care sunt cele mai frecvente motive pentru care găsirea unui partener de viaţă este o provocare pentru unele persoane:

1. Nu acorzi importanţă aspectului. Aceasta pare să fie un motiv important pentru care petreci dimineţile de weekend fără companie. „Ce porţi în secunda aceasta? Pantaloni de yoga sau pijamale? Aşa nu vei capta atenţia nimănui. Uneori, oamenii au nevoie de ajutor pentru a vedea frumuseţea interioară. Iubitul/iubita perfect ar trebui să fie capabil/ă să ne vadă frumuseţea şi să nu fie nevoie să apelăm la artificii, dar, uneori, trebuie să îi atragem atenţia că suntem irezistibili“, crede Elise Sax.

2. Ai îmbătrânit. O vârstă înaintată înseamnă riduri, cearcăne mari şi celulită, adică un aspect fizic nu tocmai atrăgător. Realitatea este că sunt puţini cei implicaţi într-o relaţie serioasă în jurul vârstei de 20 de ani. Odată cu vârsta vin, de regulă, maturitatea şi inteligenţa, două calităţi apreciate la un partener. „Vârsta este doar în minte. Dacă te comporţi ca un bătrân, te vei simţi bătrân. Dacă te comporţi tinereşte, te vei simţi tânăr. Nu încurajez adulţii la gesturi extreme, cum ar fi să-şi cumpere un skateboard. Pur şi simplu, îi îndemn să fie plini de vitalitate, iar cei din jur îi vor percepe altfel“, mai spune specialistul în relaţii.

3. Faci alegeri nepotrivite. O viaţă sentimentală reuşită este rezultatul deciziilor pe care oamenii le iau. „Ai ales persoana nepotrivită? Ai repetat în mod constant această greşeală, spunând da atunci când ar fi trebuit să refuzi? Dacă un bărbat te dezamăgeşte mai des decât îţi oferă momente frumoase, atunci este cazul să îl părăseşti“, este de părere scriitoarea.

4. Eşti nehotărât. „Dacă nu ştii în ce direcţie să mergi sau pe ce lucru ar trebui să te axezi atunci când trebuie să iei o decizie, rişti să rămâi trist şi singur“, punctează Elise Sax. Ignoranţa sau atitudinea negativistă nu te va ajuta să cucereşti pe nimeni. În astfel de condiţii, scriitoarea recomandă o mini-vacanţă sau un moment de analiză, prin intermediul căruia să te redescoperi.

5. Ai fost rănit. Majoritatea oamenilor au avut parte, de-a lungul vieţii, de un eşec sau mai multe în dragoste, dar o izolare exagerată faţă de mediul exterior nu reprezintă soluţii eficiente. „O inimă rănită se poate vindeca, aşa că fiţi receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Când vă deschideţi sufletul , se pot întâmpla multe lucruri bune“, scrie Elise Sax.

6. Cauţi prea insistent dragostea. „Opreşte-te! Dragostea vine neanunţată, fără să ţină cont de tine sau de dorinţele tale“, crede specialistul. Iubirea vine în mod natural, fără să poată fi influenţată sau controlată.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite