5 sfaturi pentru taţii care lucrează prea mult: cum să păstraţi o relaţie echilibrată cu copiii şi să îi susţineţi emoţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent cât de mult lucrează un părinte, trebuie să-şi facă timp pentru copii. Se vorbeşte destul de mult despre dificultăţile mamelor în jonglarea dintre carieră şi copii dar, în aceeaşi măsură, şi taţii trebuie să stabilească un echilibru.

Christopher Harvey, coach internaţional, vorbeşte de echilibrul în relaţia tată-copii, fiind de părere că disfuncţionalitatea acesteia nu îi afectează dor pe cei mici, anxietatea provocată de problemele de acasă putându-se răsfrânge asupra rezultatelor profesionale ale părinţilor, scrie „Daily Mail“. Specialistul oferă câteva sfaturi pentru îmbunătăţirea imediată a relaţiilor de familie:

Întâlniri la ore fixe pe Skype

Încercaţi să stabiliţi o oră fixă ​​în fiecare zi în care să vorbiţi pe Skype cu copiii. Acest lucru vă poate deconecta de la stresul provocat de munca la birou, dându-vă sentimentul de linişte. De asemenea, munca va fi mai eficientă - deci nu vă faceţi griji că pierdeţi cinci sau zece minute.

Grup al familiei pe Whatsapp

Aflaţi cum să utilizaţi în mod eficient mediile sociale, astfel încât să puteţi ţine pasul cu cei mici. Un grup de familie pe Whatsapp este o idee foarte bună, asiguraţi-vă că veţi cunoaşte întotdeauna glumele copiilor, veţi vedea cele mai recente fotografii şi veţi putea să vă implicaţi în discuţiile acestora.

Fă-ţi timp pentru evenimentele de familie

Nu este nevoie să mergeţi la toate evenimentele copiilor, dar unuele dintre ele, cum ar fi competiţiile sportive, sunt importante. Stabiliţi în avans data evenimentelor şi nu uita să le treci în agendă. Pentru cei mici este foarte importantă susţinerea părinţilor în astfel de momente.

Nu le cumpăraţi cadouri scumpe

Dacă sunteţi un tată divorţat, nu cumpăraţi cadouri extravagante pentru copii. Nu sunt un înlocuitor al timpului pe care ar trebui să-l petreceţi împreună. Îi puteţi învăţa pe copii să se lase cumpăraţi sau chiar să se simtă jigniţi de acest gest. Ziua de naştere a copilului este o dată pe an, asiguraţi-vă că o petreceţi alături de el, împărtăşind o experienţă care creează amintiri.

Nu spuneţi lucruri negative despre mama copiilor

Dacă sunteţi divorţaţi, nu răsfrângeţi tensiunea şi anxietatea asupra copiilor. Asiguraţi-vă că întotdeauna le creaţi copiilor o părere pozitivă despre mama lor. Acest lucru îi va ajuta să-şi păstreze echilibrul emoţional.  

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite