Învaţă-ţi copilul cum să se comporte atunci când se simte în pericol: de ce ar trebui să existe o parolă a familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericolele pândesc la orice colţ. Pentru a-i asigura copilului protecţia în diferite situaţii, învaţă-l cum să se comporte când îi este pusă în pericol siguranţa.

Înainte de a permite independenţa mobilităţii copilului, fiecare părinte trebuie să ia câteva măsuri pentru siguranţa acestuia.

„Bright Side“ propune câteva situaţii în care copilul s-ar putea afla, explicând comportamentul corect atunci când interacţionează cu străinii.

Dezvăluirea numelui

image

Nu scrieţi numele copilului pe lucrurile personale. Nu ataşaţi etichete pe rucsac, pe cutia de prânz sau pe termos. Lucrurile copilului tău nu ar trebui să ofere străinilor acces la informaţii private. Când se adresează unui copil pe nume, o persoană necunoscută îi câştigă imediat încrederea. O idee mult mai bună este să vă scrieţi numărul de telefon pe obiectele personale ale copilului, aceasta se va dovedi util dacă acestea se vor pierde.

Îndreptarea în direcţia opusă faţă de maşina care îi urmăreşte

image

Unul dintre cele mai frecvente sfaturi pe care părinţii le oferă copiilor este să nu urce niciodată în maşina unui străin. Dar copilul ar trebui să înveţe încă o regulă: dacă este urmărit de o maşină, trebuie să alerge rapid în direcţia opusă mişcării vehiculului. Acest lucru îl va ajuta să câştige timp pentru a solicita ajutor.

Parola familiei

image

Dacă cineva îi va cere copilului să îl însoţească, jurând că este trimis de unul din părinţi, primul lucru pe care acesta ar trebui să îl solicite este numele părinţilor şi parola familiei. Inventaţi împreună un cod pentru situaţii de urgenţă (de exemplu, în cazul în care trebuie să rugaţi o cunoştinţă să vă ia copilul de la şcoală). Folosiţi ceva neaşteptat, imposibil de ghicit.

Instalarea aplicaţiilor de urmărire

image

Datorită funcţiei GPS, astfel de aplicaţii vă permit să monitorizaţi locaţia exactă a copilului şi nivelul bateriei telefonului.

Ceasul cu buton de urgenţă

image

Gadget-urile cu buton de urgenţă încorporat sunt sub formă de ceasuri, breloc de chei, brăţări sau medalioane. Prin intermediul unei aplicaţii mobile speciale, părinţii pot supraveghea constant locaţia copilului. În cazul în care acesta apasă butonul, semnalul este primit de părinţi sau de poliţie.

„Nu-l cunosc“

image

Învăţaţi copilul ca atunci când este luat de un străin să strige tare: „Nu-l cunosc! El/ea vrea să mă ducă departe!“, pentru a atrage atenţia celor din jur.

Intrarea în lift cu persoane străine

image

Învăţaţi-vă copilul să aştepte ascensorul cu spatele la perete, pentru a putea vedea pe oricine se apropie. Şi dacă e un străin, copilul ar trebui să inventeze orice scuză să nu intre în lift cu acesta. Ar putea să pretindă că a uitat ceva sau să verifice căsuţa poştală. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite