5 mituri despre cum poate fi satisfăcută sexual o femeie în care bărbaţii continuă să creadă: greşeli care afectează performanţele sexuale

0
0

Pentru un bărbat este o adevărată provocare să satisfacă sexual o femeie, mai ales dacă aceasta nu-i comunică cele mai intime dorinţe. Această nesiguranţă dă naştere unor mituri care mai mult dezorientează un bărbat, iar rezultatul nu este unul fericit pentru niciuna din părţi.

Chiar dacă mulţi bărbaţi nu realizează sau nu sunt pregătiţi să recunoască, lipsa comunicării sincere cu partenerele de viaţă despre ceea ce le face plăcere din punct de vedere sexual poate fi extrem de frustrant, ca şi cum te mişti prin nispuri mişcătoare, neştiind dacă următorul pas va fi unul greşit. 

Terapeutul sexual Laurie Watson, autoare a cărţii ”Wanting Sex Again - How to Rediscover Your Desire and Heal a Sexless Marriage”, a explicat pentru publicaţia “Psychology Today” care sunt miturile despre satisfacerea sexuală a femeii în care bărbaţii continuă să creadă.

Dacă un bărbat este suficient de dotat, femeia va avea orgasm vaginal 

Adevărul este că numai 15% din femei reuşesc să atingă orgasmul numai în urma penetrării vaginale. Iar în cazul celor mai multe din femeile care ajung să aibă orgasm astfel, condiţiile esenţiale îndeplinite sunt excitaţia foarte puternică obţinută în urma unui preludiu intens şi stimularea erotică susţinută. Preludiul este cea mai importantă parte a actului sexual pentru majoritatea covârşitoare a femeilor, pentru că cel mai adesea clitorisul, nu vaginul, este cea mai receptivă parte a corpului lor la stimularea sexuală, aşa reuşind să ajungă la orgasm.

Dacă un bărbat reuşeşte să-şi menţină erecţia timp îndelungat, femeia va fi satisfăcută 

Poate că din filmele porno am învăţat acest lucru, dar realitatea este că cele mai multe femei consideră că durează prea mult penetrarea sexuală care depăşeşte 30 de minute. Fricţiunea care oferă o senzaţie atât de plăcută la începutul penetrării vaginale poate să devină neplăcută, pentru că lubrifierea naturală a vaginului se pierde când acţiunea se prelungeşte prea mult, iar mucoasa vaginală se usucă. Media perioadei de sex cu penetrare este de 8 minute, iar în acest timp bărbatul ar trebui să stimuleze clitorisul femeii pentru a o ajuta să ajungă la orgasm.

Femeile sunt dezamăgite teribil de un bărbat care ejaculează prea repede

Deşi ejacularea precoce este o problemă care trebuie rezolvată cu ajutorul unui specialist, cel mai des femeile sunt dezamăgite de faptul că bărbaţii opresc actul sexual ruşinaţi de propria performanţă. O femeie va fi fericită dacă bărbatul va continua să o stimuleze şi să-i ofere plăcere şi după ce el a ejaculat, pentru că există şi alte moduri în care poate face acest lucru. .

Amanţii buni ştiu ce trebuie să facă pentru a satisface o femeie

De fapt, precizează sexologul american, amanţii buni ştiu să întrebe o femeie cum îi place să fie atinsă. Există, din păcate, o presiune culturală asupra bărbatului conform căreia ar trebui să ştie când îşi doreşte o femeie să facă sex şi cum îi place să facă sex. Totuşi, un bărbat nu are cum să ştie exact ce trebuie să facă pentru a-i oferi plăcere partenerei, pentru că sesibilitatea organelor sexuale ale femeii variază în decursul unei luni, ba chiar şi pe parcursul unei zile. Prin urmare, bărbatul nu are de unde să ştie ce îi va face plăcere partenerei la un moment dat, indiferent de experienţele anterioare, dacă nu i se oferă indicaţii.

Stimularea clitoridiană puternică şi rapidă îi oferă femeii orgasm

Stimularea clitoridiană este, într-adevăr, esenţială pentru ca o femeie să ajungă la orgasm. Din păcate, mulţi bărbaţi au impresia că dacă trec direct la stimularea clitoridiană, femeia va avea orgasm. De fapt, femeile au nevoie înainte de toate să se conecteze emoţional cu partenerii, să fie seduse, pentru ca stimularea clitoridiană să aibă efectul scontat, explică terapeutul sexual. În medie, o femeie are nevoie de un preludiu de 15-20 de minute, în care să atingă o anumită stare de excitaţie. Stimularea clitoridiană trebuie făcută treptat, la început cu mişcări blânde, într-un ritm la lent. Unele femei preferă ca ritmul stimulării clitoridiene să fie constant, în timp ce altele preferă un ritm mai alert pe final, înainte de a atinge orgasmul. Tocmai de aceea, bărbaţii au nevoie de indicaţii pentru a şti cum să ofere plăcere.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite