5 efecte asupra organismului cauzate de lipsa activităţii sexuale: de ce au femeile impresia că vaginul devine mai strâmt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce se întâmplă când, din diferite motive, femeile nu fac sex o periodă mai lungă de timp? FOTO alo.rs
Ce se întâmplă când, din diferite motive, femeile nu fac sex o periodă mai lungă de timp? FOTO alo.rs

Dacă nu eşti genul de femeie care să accepte o aventură de-o noapte sau pur şi simplu relaţia de cuplu trece printr-o perioadă dificilă, iar viaţa intimă nu mai este o prioritate, ar trebui să ştii că organismul este afectat de lipsa activităţii sexuale.

Sexul este considerat o necesitate a organismului uman. Fie că este vorba despre eliminarea stresului, întărirea sistemului imunitar sau îmbunătăţirea activităţii cardiace, o partidă de sex are nenumărate efecte benefice. 

Iată ce schimbări apar în organismul femeii când, din diferite motive, trece o perioadă mai lungă fără să întreţină raporturi sexuale:

 „Abstinenţa face vaginul mai strâmt” – este un mit

„În cazul în care simţiţi că vaginul este mai strâmt după ce aţi luat o pauză de sex, asta se datorează cel mai des tensiunii nervoase acumulate sau lipsei de confort/excitare. Foloseşte lubrifianţi înainte de penetrare”, după cum a explicat un sexopatolog pentru portalul de ştiri yourtango.com. Acesta spune că lipsa sexului nu are nicio legătură cu mituri conform cărora vaginul devine mai mic sau chiar că ar duce la refacerea himenului. De asemenea, musculatura planşeului pelvian nu devine mai puternică în lipsa activităţii sexuale, 

Ajungi mai greu la orgasm

„Atunci când clienţii mei iau o pauză de la activitatatea sexuală, ei prezintă riscul de a avea orgasm cu întârziere. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă din cauza anxietăţii lor de a finaliza actul sexual”, este de părere sexopatologul. Acesta precizează că după o perioadă mai lungă fără activitate sexulă organismul are nevoie de acomodare, capacitatea femeii de a se lăsa pradă senzaţiilor sexuale fiind necesară pentru a atinge orgasmul. 

Se modifică răspunsul sexual

Dacă aţi luat o pauză de la toate tipurile de stimulare sexuală, cu sau fără partener, se poate înregistra o schimbare temporară a răspunsului sexual. Cercetările arată că persoanele care au folosit un vibrator sau care s-au masturbat, în comparaţie cu cele care au experimentat abstinenţa totală, când îşi reîncep viaţa sexuală ating mai repede nivelul de satisfacţie. „Vreau să subliniez că aceast lucru nu înseamnă că pauzele de sex trebuie evitate cu orice preţ, ci pur şi simplu că ar trebui să obţineţi plăcerea sexuală în diferite moduri", spune sexopatologul.

Pot apărea modificări în simptomele premenstruale

„Dacă vă abţineţi de la toate tipurile de sex, vă puteţi confrunta cu dismenoree (dureri menstruale), mai mult decât de obicei. Orgasmul are efect paliativ asupra organismului şi poate ameliora durerea şi tensiunea. Aşa că, dacă te masturbezi în mod regulat, chiar dacă nu faci sex, poţi diminua aceste simptome”, este de părere medicul.

Vaginul va deveni mai uscat

Excitarea sexuală ajută vaginul să-şi păstreze umiditatea. Având în vedere că lipsa sexului duce la lipsa lubrifierii, asigură-te că înaintea actului sexual ai folosit un lubrifiant pentru a evita disconfortul. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite