4 comportamente responsabile de peste 90% din divorţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
4 comportamente responsabile de peste 90% din divorţuri
4 comportamente responsabile de peste 90% din divorţuri

În orice relaţie, există o serie de provocări care au potenţialul de a distruge cuplul. Cercetătorii au observat că există patru comportamente care sunt cauzele a mai bine de 90% dintre despărţiri.

Există obiceiuri toxice care pot duce la divorţ în decurs de cinci ani, în proporţie de 90% din cazuri. Conform specialiştilor, acestea pot fi atât de adânc înrădăcinate, încât de multe ori distrug un cuplu, şi rămân motiv de despărţire inclusiv în următoarele relaţii, scrie yourtango.com.  

Învinuirea

Una dine cele mai mari capcane într-o căsnicie căsătorie este tendinţa de a căuta un vinovat de fiecare dată când ceva nu funcţionează. Dacă doriţi să aveţi o relaţie de calitate, învăţaţi să oferiţi încredere partenerului. Când sunteţi o persoană înţelegătoare, care îi tratează pe ceilalţi în mod corect şi cu respect, chiar şi atunci când fac greşeli, aceştia vor începe să se justifice singuri, din dorinţa de a se ridica la standardele pe care le oferiţi relaţiei.

Orgoliul

Emoţiile umane sub presiune tind să facă una din cele două lucruri: fie crează ranchiună între parteneri, fie aceştia devin dezinteresaţi. Aşa se ajunge la atitudine defensivă care în timp separă partenerii în tabere diferite, ducând la autodistrugere. Vrei să ai dreptate sau vrei să ai parte de dragoste? Întotdeauna puneţi înţelegerea şi armonia pe primul loc.

Invalidarea

Când îţi invalidezi partenerul tău, discreditarea duce la o slăbire a relaţiei. Acest lucru intervine atunci când ajungi să îl compari, să îi vezi defectele şi să te focalizezi pe aspectele negative, lucru care poate duce la distruge respectului dintre două persoane. O regulă-cheie care poate schimba această dinamică pentru totdeauna este recunoaşterea faptului că este omenesc să greşim şi nimeni nu este perfect.

Lipsa de implicare

Acest obicei se referă la abandonarea în mod obişnuit a încercării de a rezolva o problemă. Uneori, este un comportament pasiv-agresiv - când totul ajunge să se rezume la tăcere, alteori  este mai evidentă - închde uşa şi pleacă, ceea ce oferă partenerului incertitudinea abandonului. Dacă doriţi ca relaţia să reziste testului timpului, depinde de dvs. să o direcţionaţi într-un mod benefic. Asta înseamnă rezolvarea problemelor şi încercarea de a satisface nevoile celuilalt. Pentru a supravieţui provocărilor, trebuie să lucraţi împreună ca o echipă.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite