Un preot a fost pedepsit din cauza soţiei sale: care este motivul FOTO

0
0
Preotul Serghei şi Oksana Zotova FOTO Kalakazo/Arhivă personală
Preotul Serghei şi Oksana Zotova FOTO Kalakazo/Arhivă personală

Un preot ortodox, din regiunea munţilor Urali din Rusia, a fost pedepsit din cauza soţiei sale dintr-un motiv surprinzător. Mulţi internauţi i-au sărit în apărare.

Serghei Zotova, un preot ortodox din regiunea munţilor Urali din Rusia, a fost trimis să slujească într-un sat izolat, drept pedeapsă pentru că soţia lui, Oksana Zotova, a participat la un concurs de frumuseţe local, care s-a desfăşurat în timpul postului Paştelui, scrie BBC.

Oksana Zotova, proprietara unui salon de înfrumuseţare din oraşul Magnitogorsk, a câştigat premiul „Miss Senzualitate“ la concursul de frumuseţe, ceea ce a atras un val de critici pe reţeaua socială rusească Pikabu, unde un cont anonim a scris că este soţia unui preot.

În momentul în care această poveste a fost aflată de mai marii Bisericii Ortodoxe Ruse, aceştia au luat decizia de a-l concedia pe părintele Sergei Zotova din postul pe care îl avea la Catedrala Magnitogorsk şi l-au trimis în localitatea Fershampenuaz, aflată la 65 de kilometri de Magnitogorsk, care are o populaţie de aproximativ 4.000 de oameni.

Arhiepiscopul Feodor Saprykin, liderul instanţei bisericeşti care a judecat cazul preotului, a declarat: „Este un păcat mare atunci când soţia unui preot se expune pentru un spectacol“.  

image

Oksana Zotova FOTO Pikabu

image

FOTO BBC

„El nu va fi reabilitat (pentru a sluji la biserica din Magnitogorsk – n.r.) până când soţia lui nu se pocăieşte. Ce fel de preot este el dacă nu-şi poate controla propria familie?“, a mai transmis arhiepiscopul.

În aceeaşi postare anonimă de pe site-ul Pikabu se mai arată că aceasta nu a fost prima dată când femeia a avut „un comportament inacceptabil“. Părintele Lev Baklitsky de la Magnitogorsk a confirmat că după o vacanţă la plajă, ea ar fi postat fotografii cu ea în costum de baie, apoi a şters imaginile considerate „indecente“.

image

FOTO Kalakazo/Arhivă personală

În faţa instanţei bisericeşti, părintele Serghei a recunoscut că a făcut o greşeală şi a cerut o „pedeapsă iertătoare“. Totodată, el s-a mai plâns că soţia lui a primit comentarii urâte pe reţelele sociale, chiar dacă foarte mulţi internauţi s-au declaraţi consternaţi de decizia bisericii.

image

FOTO Arhivă personală

„Asta e tot ce trebuie să ştii despre soţiile preoţilor. Şi despre preoţi, de asemenea. Ei predică un lucru, dar practică altceva“, este unul dintre comentariile celor care sunt împotriva comportamentului femeii.

Însă, majoritatea internauţilor s-au arătat indignaţi de decizia bisericii şi sunt de partea celor doi soţi. „De ce nu se poate bucura de viaţa ei? Sunt oameni reali care încă cred că preoţii sunt puri şi fără de păcat? Ei sunt doar oameni de rând cu un job bun“, se arată în cel mai apreciat comentariu din postarea de pe reţeaua Pikabu. „Unde scrie în Biblie că preoţii nu pot avea o soţie drăguţă?“, scrie un alt internaut. 

image

Oksana Zotova FOTO Pikabu

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite