Povestea tinerei care doarme 22 de ore pe zi: „Oamenii îmi spun că sunt leneşă“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără, în vârstă de 21 de ani, a fost diagnosticată cu sindromul „Frumoasa Adormită“, boală care îi provoacă 22 de ore de somn pe zi şi din cauza căreia oamenii o caracterizează ca fiind „leneşă“.

Rhoda Rodriguez-Diaz, o studentă de 21 de ani din Leicester, suferă de o afecţiune extrem de rară care se manifestă prin somn continuu, chiar şi de câteva săptămâni, scrie Daily Mail.

Studenta suferă de sindromul „Frumoasa Adormită“, din cauza căruia poate dormi chiar şi 22 de ore într-o zi. 

Cel mai rău episod de acest gen a fost când a dormit mai mult de 60 de ore în trei zile, chiar în perioada examenelor finale, iar asta a însemnat că a pierdut al doilea an de facultate: „Am pierdut foarte multe examene, jumătate din ele. Nu a fost vina mea“.

Tânăra mărturiseşte că o afectează foarte tare faptul că este judecată de cei din jur care nu-i înţeleg boala şi o consideră pur şi simplu „leneşă“.

Până să primească un diagnostic clar, tânăra a fost judecată greşit, fiind considerată leneşă după ce a adormit în timpul examenelor.

image

FOTO Daily Mail

„Este enervant când oamenii îmi spun că sunt leneşă. Este frustrant pentru că nu pot controla aceste efecte“, a declarat Rhoda. „Dar sunt determinată să nu las ca asta să aibă un mare impact în viaţa mea. Sindromul «Frumoasa Adormită» este o parte din mine, nu cine sunt eu. Este frustrant pentru că nu mă pot ajuta“, mai spune ea. 

image

FOTO Daily Mail

Când era copil, Rhoda a fost diagnosticată cu hiper insomnie, caracterizată de stare excesivă de oboseală. Asta a fost valabil până în septembrie 2018, când doctorii au descoperit, în cele din urmă, că studenta la Psihologie suferă de Kleine-Levin, sindrom numit şi „Frumoasa Adormită“, o boală care afectează un om din câteva milioane. 

„Viaţa trece în timp ce eu dorm. Realitatea mă loveşte când mă trezesc şi realizez că am pierdut o săptămână din viaţa mea“, explică Rhoda. „Simt un regres imens când se întâmplă. Mi-e dor de atâtea. Aceasta este cea mai grea parte din boală. E greu de explicat oamenilor unde am fost. Pentru că este un caz atât de rar, mulţi oameni se chinuie să înţeleagă“, continuă ea.

Rhoda îşi aminteşte că în copilărie nu a putut petrece prea mult timp cu prietenii, aşa cum i-ar fi plăcut: „Când aveam patru sau cinci ani, aş fi dormit două sau trei săptămâni odată, iar medicii n-aveau nici o idee despre ce e vorba“.

image

FOTO Daily Mail

Tânăra povesteşte că boala s-a agravat în adolescenţă: „Îmi amintesc că am început să dorm din ce în ce mai mult pe la 15-16 ani. Atât de mult încât adormeam în sala de curs. M-am forţat să merg la şcoală. Îmi plăcea să fac sport, dar nu am putut să o fac atât de mult pe cât mi-aş fi dorit pentru că eram obosită constant“. 

Persoanele care suferă de sindromul Kleine-Levin încep să se obişnuiască cu această condiţie, iar Rhoda a învăţat să-şi gestioneze starea până în acest moment: „Sunt mult mai conştientă de asta acum. Ştiu când urmează să am un astfel de episod“. 

   

image

FOTO Daily Mail

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite