Un fost agent FBI dezvăluie exerciţiul care poate reduce anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fost agent FBI oferă un exerciţiu în trei paşi care să reducă anxietarea FOTO Health Magazine
Un fost agent FBI oferă un exerciţiu în trei paşi care să reducă anxietarea FOTO Health Magazine

Joe Navarro, fost agent FBI specializat pe contraspionaj si terorism, oferă un exerciţiu în trei paşi care poate reduce anxietarea.

Anxietatea este una dintre cele mai răspândite tulburări ale afectivităţii. Omul modern a devenit vulnerabil în faţa stresului, a vieţii sedentare şi a supraalimentaţiei necontrolate. Anxietatea constă într-o stare de teamă, nelinişte, agitaţie, nesiguranţă şi nervozitate, care provoacă o tensiune interioară şi tulburări neurovegetative. Inima ne bate mai puternic, respiraţia ne este îngreunată sau foarte accelerată, ne simţim muşchii încordaţi sau transpirăm. Când suntem încercaţi de o criză de anxietate ne este greu să stăm într-un loc, ne vine să facem ceva, să vorbim cu cineva, să plecăm undeva, să ne mişcăm dintr-un colţ în altul al camerei, iar mintea noastră pare a fi inundată de îngrijorări.

Un caz tipic de anxietate îl constituie trăirile unei persoane care este în aşteptarea unui examen, a unui interviu pentru un post important sau în preajma ţinerii unui discurs în public, suferă de frământări şi insomnii cu mult timp înainte pentru ca, în ziua aşteptată, să nu fie în stare de a se prezenta la nivelul acceptabil.

Joe Navarro, fost agent FBI, oferă un exerciţiu în trei paşi care să reducă anxietarea

Anxietatea vă poate împiedica să realizaţi lucrurile măreţe la care visaţi, să trăiţi o viaţă sănătoasă şi să fiţi voi înşivă. Dacă suferiţi de anxietate socială, mai ales atunci când vă confruntaţi cu situaţii în care trebuie să vorbiţi în faţa unui grup de oameni, Joe Navarro, fost agent FBI, specializat pe contraspionaj si terorism, explică modul în care pot fi depăşite aceste trăiri în cartea „ What Every BODY Is Saying , scrie mydopamine.com.

Primul pas

Navarro este de părere că primul pas, cel mai greu, este recunoaşterea propriei nervozităţi, acest lucru ajutând la atenuarea tensiunii. Specialistul adaugă că este firesc să te simţi nervos în anumite situaţii, când cunoşti pe cineva, la un interviu pentru un loc de muncă sau atunci când ai o prezentare.

Pasul doi

Acceptaţi-vă nervozitatea şi încercaţi să comunicaţi cu cei din jur. O mică glumă vă va ajuta să vă relaxaţi. În ceea ce priveşte ticurile nervose, Navarro recomandă să deveniţi conştienţi de ele şi să încercaţi să le eliminaţi treptat. În loc să vă daţi părul după ureche în mod repetat, încercaţi să ţineţi ceva în mână, care să nu vă permită să vă manifestaţi anxietatea.

Pasul trei

„Nu presupune că viaţa trebuie să fie lipsită de stres“, subliniază Navarro. Unul dintre cei mai importanţi paşi în depăşirea anxietăţii este recunoaşterea faptului că aceasta este un lucru firesc care se manifestă în viaţa tuturor oamenilor, este de părere specialistul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite