Un festival de fotografie din Cluj, inclus în lista celor mai importante din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meseria de fotograf poate să implice condiţiile cele mai aspre de lucru
Meseria de fotograf poate să implice condiţiile cele mai aspre de lucru

Cotidianul britanic „The Telegraph” a inclus Photo România Festival în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Photo Romania Festival are loc la Cluj-Napoca , iar anul acesta a ajuns deja la a patra ediţie. Încă de anul trecut a devenit unul din cele mai importante festivaluri de fotografie din Europa de Est, capitala Ardealului fiind în fiecare final de primăvară gazda unor artişti din 20 de ţări, fotografi internaţionali de renume şi peste 70.000 de entuziaşti ai fotografiei.

Din acest an, festivalul şi-a făcut loc în agenda unuia din cele mai importante ziare britanice, „The Telegraph”, afându-se pe lista „International Photography Festival Round-up (Agenda festivalurilor internaţionale de fotografie)”, alături de nume precum New York Photo Festival (SUA), Fotografia Europea (Italia), Nordic Light Festival (Norvegia), Head On Photo Festival (Australia), Photo Espana (Spania), Recontres d’Arles (Franţa), Unseen Photo Fair (Olanda) şi multe altele.

„Revoluţie culturală” în 2014

Festivalul românesc de fotografie va avea loc în acest an între 16 şi 25 mai 2014. Pe lângă cele 40 de expoziţii naţionale şi internaţionale care vor fi prezentate la Cluj-Napoca în cadrul festivalului, alături de autorii acestora, în luna mai se doreşte şi lansarea celei mai mari Academii de Fotografie din România, care constă în workshop-uri dedicate atât amatorilor, cât şi profesioniştilor, susţinute de fotografi renumiţi din ţară şi din străinătate.

Conform tradiţiei, Photo Romania Festival va reuni pe lângă domeniul fotografiei şi concerte de muzică jazz, muzică clasică, vernisaje speciale şi zile dedicate unor diferite arii de fotografie, toate acestea realizate cu scopul de a implica cât mai multe persoane într-o adevărată „revoluţie culturală”.

Fapte, compania organizatoare a Photo Romania Festival, a fost fondată la Cluj în 2006 şi mai organizează Târgul de Cariere şi festivalul Jazz in the Park.

Citeşte şi:

 

„Underdogs”, proiectul care arată cum câinii chiar seamănă cu stăpânii

 

Imaginile care vor să le arate mamelor cât sunt de frumoase

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite