FOTO Selfie cu oamenii străzii, noul tip de cool pentru adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul este exact ceea ce spune numele său: persoane care îşi fac fotografii, alături de oamenii străzii, fără ca aceştia să ştie. De ce? Pentru că selfie,

De cele mai multe ori, pozele de acest gen care se răspândesc pe reţele sociale nu au niciun scop. Sunt fotografii menite să-l evidenţieze pe deţinătorul aparatului şi atât. Contextul este discutabil. „Sunt imagini comune, care nu valorează nimic, în ideea în care este plin internetul de ele. Şi mai este ceva, sunt triste la modul cel mai profund”, notează The Atlantic. 

Pe de altă parte, lumea n-ar trebui să citească prea mult în genul acesta de fotografii. „Unii oameni au o judecată mai proastă, alţii se folosesc de ceilalţi pentru propriile interese, iar alţi oameni sunt îngrozitori. Nimic de aici nu este nici nou, nici nu merită timpul nostru”, adaugă publicaţia. 

Oameni fără casă, care dorm pe străzi, sunt folosiţi, fără voia lor, drept decor pentru situaţii amuzante, ei înşişi fiind subiectul amuzamentului. Oamenii din aceste poze fac parte din arhitectura locului pentru tinerii care duc obsesia selfie-ului prea departe. 

image

În cele mai multe imagini, cerşetorii sau pur şi simplu oamenii care nu au unde locui sunt pozaţi în timp ce dorm sau nu se uită în direcţia aparatului. 

image

Dacă „selfie-ul de înmormântare” poate fi explicat printr-o reacţie la durere şi înfruntarea a mortalităţii, fotografiile realizate cu camera îndreptată către tine şi cu oamenii străzii nu mai sugerează nimic şi nu pot fi scuzate. „Uite-mă în faţa unui cerşetor”. 

image

Jason Feifer, senior editor la compania Fast, documentează genul acesta de trenduri nefericite.

„Unul dintre lucrurile mele preferate la social media este că atât de mulţi oameni, fără nicio legătură între ei, ajung să facă exact acelaşi lucru. Este ca un experiment imens care vrea să vadă care este probabilitatea să... De ce ajung unele idei, precum aceasta cu oamenii străzii, atât de comune? Mi se pare fascinant. De ce se întâmplă lucrurile acestea?”, a spus acesta pentru Business Insider. 

image
image

Citeşte şi:

 

Selfie Olympics - Doar o poză. Like & Share

 

Selfie la dublu, o nouă modă

 

Olimpiada Selfie face furori pe Facebook şi Instagram

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite