Un diamant de 555 de carate, format în urma impactului unui asteroid cu Terra, va fi scos la licitaţie. Cu cât ar putea fi vândut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Casa Sotheby's a anunţat luni că va scoate la licitaţie un diamant negru „Enigma” de 555,55 de carate. Experţii estimează că preţul său de vânzare ar putea atinge între 3 şi 5 milioane de lire sterline (3,5 - 5,9 milioane de euro).

„«Enigma» este o piesă unică: este greu să-l compari cu alte diamante, inclusiv cu alte diamante negre care au ajuns pe piaţă în anii trecuţi”, a declarat pentru EFE specialista în bijuterii a Sotheby's, Nikita Binani, scrie Agerpres.

Diamantul are 55 de faţete şi dimensiunile 54x44x32 milimetri. Acesta a fost inclus în anul 2006 în Guinness Book.

Cum s-a format diamantul

Originile acestei pietre preţioase, care înainte de vânzare va fi expusă în premieră publicului, reprezintă un mister, având în vedere că actualul proprietar, care a cumpărat diamantul în urmă cu peste două decenii, a dorit să păstreze anonimatul.

Nu se cunoaşte exact momentul când a fost descoperit diamantul, dar casa de licitaţii notează că acest tip de nestemate se găsesc doar în Brazilia sau în Republica Centrafricană şi că în general s-au format în urmă cu aproximativ 2 sau 3 miliarde de ani, probabil în urmă impactului unui asteroid cu Terra.

Licitaţia va avea loc online între 3 şi 9 februarie, însă diamantul va fi expus înainte în Dubai, unde a fost şi prezentat presei, în Londra, dar şi în Los Angeles. 

Diamantul a fost achiziţionat de actualul său proprietar în stare brută şi a fost tăiat şi şlefuit pentru a fi similar unei „hamsa”, o amuletă evreiască şi musulmană, având forma unei palme închise a mâinii, simbolizând protecţia şi norocul.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite