Un diamant brut de mărimea unei mingi de tenis nu s-a cumpărat la licitaţie: care a fost suma refuzată de proprietar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare diamant brut din lume, „Lesedi La Rona”, nu s-a vândut la o licitaţie organizată recent la Londra, în Marea Britanie, fiindcă nu s-a ajuns la preţul dorit de compania minieră care l-a descoperit în Botswana.

Cea mai mare ofertă primită pentru diamantul "Lesedi La Rona"a fost de 54 de milioane de euro, în condiţiile în care preţul de rezervă era de 63 de milioane de euro.

Diamantul brut are 1.109 carate, similar cu mărimea unei mingi de tenis, şi a fost licitat de casa Sotheby's, fiind primul de aceste dimensiuni scos la vânzare în ultima sută de ani. 

Graţie mărimii sale, "Lesedi La Rona" a intrat într-un top cinci al celor mai mari diamante din lume, alături de "Cullinan", "Excelsior", "Star of Sierra Leone" şi "Incomparable". În aceeaşi zi cu diamantul "Lesedi La Rona" a fost descoperit încă un diamant, de 830 de carate, devenit al treilea cel mai mare din lume.

Recordul pentru cel mai mare diamant din lume continuă să fie deţinut de "Cullinan", cu  3.016,75 de carate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. Impresionata piatră preţioasă a fost transformată în nouă diamante pentru Bijuteriile Coroanei britanice, informează publicaţia Daily Mail. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite