Ultima dorinţă a unei tinere de 29 de ani pe cale să piardă lupta împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brittany Maynard, o femeie din Statele Unite ale Americii diagnosticată cu o forma gravă de cancer la creier în urma cu mai putin de un an, a impresionat prin povestea sa şi încercarea sa de-aşi îndeplini ultimele dorinţe. Săptămâna trecută, aceasta a bifat ultimul punct de pe lista de dorinţe, iar în curând urmează să aibă loc sinuciderea asistată pe care a cerut-o.

Brittany Maynard, în vârsta de 29 de ani, şi-a realizat propria lista de dorinte pe care şi-a dorit să le transforme în realitate, inainte de a muri. Una din aceste dorinţe a fost că şi-ar dori şi-ar dori să poată vedea Marele Canion, ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecut, potrivit CNN.

De curând, Brittany a postat un articol pe blog-ul sau, unde a afirmat ca şi acest vis i s-a implinit, „datorită ajutorului primit din partea americanilor care m-au ajutat sa imi vad visul cu ochii (...) Canionul m-a lasat fara cuvinte, este superb şi am reuşit să îmi petrec timpul în compania lucrurilor pe care le iubesc cel mai mult: familia şi natura”, a mai scris americanca pe blog-ul ei, citată de „Daily Mail”.

La puţin timp după excursie, Brittany a început să se simtă foarte rău, acuzând dureri de cap mai mari decât a întalnit până în prezent, de când a fost diagnosticata cu cancer la creier.

„Criza mi-a amintit faptul că simptomele se agravează, în timp ce tumoarea îşi urmează cursul ei”, a scris Brittany pe blog.

Din momentul în care a aflat că nu mare de trăit foarte mult, Brittany a pus bazele unei asociaţii care promovează implementarea legilor sinuciderii asistate, „Compassion and Choices”, astfel încât americanii aflaţi în cazuri asemănătoare cu al său să beneficieze de dreptul de a sfarşi demn. În luna aprilie, doctorii au anunţat-o că mai are şase luni de trăit. Atunci a decis că vrea să moară într-un mod „demn” şi pentru a evita durerile groaznice din perioada finală a bolii sale.

Deoarece locuia în California, stat american care nu a promulgat legea eutanasiei, femeia s-a mutat în Oregon, acolo unde există medicaţia necesară pentru un sfarsit usor este disponibilă şi există şi un cadru legal pentru un asemenea act.

Brittany plănuieşte să folosească doza letală pe care şi-a procurat-o deja pe 1 noiembrie,  la numai o zi după ce va putea să fie alături de soţul său pentru ziua de naştere a lui, ultima împreună, potrivit declaraţiei lui Brittany.

Americanca s-a căsătorit cu doar câteva luni înainte de a afla de cumplita boală de care suferă. Soţul şi familia au fost tot timpul alături de Brittany Maynard şi au încercat să o ajute să-şi îndeaplinească dorinţele înainte de a fi prea târziu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite